Contact is Content

authorimage
BLOGS
Af: Line Rosenvinge
19. aug 2014

"Det jeg mærker, er det, jeg tror på." Så enkelt kan det siges, når det siges af kunstneren selv og kunstneren hedder Olafur Eliasson.

Eliasson, der bevægede sin krop som breakdancer i 1980erne, åbnede i dag udstillingen 'Riverbed' på Louisiana Museum of Modern Art, hvor hovedværket er en enorm mængde jord og en lille bæk, der løber gennem museets Sydfløj.

Det handler om krop og bevægelse. Det handler om at gå på gruset og mærke, at det knaser under sålerne. Det handler om de badebros-klonk klonk, som skridtene skaber på de træplanker, som forbinder jorden. Det handler om at vælge, om man vil skræve henover bækken midt i rummet, eller smyge sig under den lavloftede åbning. Det handler om at gå på et kunstmuseum og få følelsen af at gå i naturen.

Hvorfor så ikke bare gå i naturen, kunne man sige. Netop dette kunstmuseum er endda gudsbenådet placeret ved hav og strand og skov, så hvorfor ikke bare spadsere dér, i den virkelige virkelighed?

Nu er det sådan, at der sker noget med virkeligheden, når den kommer på museum. Det er som om, at nogle mennesker først virkelig ser, når de har løst billet til de hvide rum med den gode belysning.

Finten ved denne udstilling  er, at det, vi ser, ikke er objekter eller billeder. Det, vi ser, er det vi mærker når vi bevæger os gennem rummene. Sådan har det været i knap hundrede år, men der er stadig hos mange en forventning om, at når man kommer til en udstilling med nyere kunst, så er der noget at se på. Noget materiale.

Med sin udstilling vil kunstneren overbevise os om, at kontakten er indholdet, Contact is Content, som han også kalder sin nyudgivne bog med landsskabsfotografier fra 1986-2013. Bogen, modeller og tre film er alle del af udstillingen. Und dig selv det hele: både kunst og natur.  

Udstillingen 'Riverbed' med Olafur Eliasson kan ses (mærkes) til den 4. januar 2015.

 

 

 

 

Profil
Line Rosenvinge authorimage Taler ofte og gerne om kulturens væsentlighed, har høje tanker om kunstens værd og stiller krav til kunstens kunnen. Deler det, som er godt og vurderer også det, som går galt. Her på bloggen får du en fornemmelse for aktuelle hændelser fra kulturens verden med tanke på bredere relevans. Men du får også indblik i afkroge af kunstlivet, som du ellers ikke møder den i dagspressen.

Rosenvinge er siden 2005 selvstændig via Tender Task som kunstkritiker, forretningsudvikler og salonværtinde.

Få Lines indlæg
som RSS-feed her
Tidligere bloggere på borsen.dk