Twitter i fantomstigning efter regnskab

authorimage
BLOGS
Af: Per Hansen
31. jul 2014

Twitter aflagde deres 2. kvartalsregnskab tirsdag den 29/7 efter amerikanske lukketid. På forhånd var regnskabet ventet med skeptisk spænding. En omsætningsskuffelse ville kunne tolkes som en vækstsvaghed og netop væksten er helt afgørende for Twitter casen. Twitter skuffede dog ikke , men overgik forventningerne massivt. I eftermarkedet nærmest eksploderede aktien, og det er der der flere grunde til.

Omsætningstal sprænger ”banken”

Med en omsætning på 312 mio. USD i kvartalet overgik Twitter klart forventningerne som lød på i gennemsnit 283 mio. På bundlinien blev det til en indtjening på 0,02 USD mod et forventet underskud på 0,01 USD. At en væsentlig positiv omsætningsafvigelse trods alt ikke ender med at slå mere igennem på bundlinien, skal man ikke lægge så meget i på kort sigt. Det koster på kort sigt at vokse.

Fantomstigning i eftermarkedet

Efter regnskabsannonceringen steg Twitter markant. Det skyldes ikke kun at tallene i sig selv var væsentlig bedre end forventet, men især det som er sket og den udvikling der har været især det seneste kvartal og reelt siden børsnoteringen:

  • Twitter er meget højt prissat og nøgleordet er ”vækst”. For at retfærdiggøre den nuværende høje prisfastsættelse på ca. 10x den forventede omsætning i 2015, kræves der løbende at investorerne bliver overbeviste om, at væksten er på sporet og intakt.
  • For et par måneder siden faldt aktien massivt efter udløb af en ”lock-up” periode, hvor ledende medarbejdere og ”gamle” investorer fik mulighed for at sælge ud af de aktier, som de har haft i en længere periode. Denne mulighed har ikke eksisteret før 6 måneder efter børsnoteringen. Annonceringen af dette ”lock-up” udløb skabte et salgspres (potentielt 480 mio. aktier blev investeringsfrie), og kursen faldt med ca. 20 % i forventning om netop at det stigende udbud kunne trykke kursen yderligere. Det er dog kun ca. 1/5-1/6 af de ”frie” aktier, som har skiftet hænder. Hvis regnskabet havde skuffet, kunne det tænkes at flere af disse ”nyligt frie” aktier ville være kommet i ”spil” og frygten herfor kunne have trykket kursen yderligere.
  • Forud for regnskabet har der været en betydelig ”short handel” i aktien. Netop det positivt overraskende regnskab, tvinger de investorer, som har solgt sig kort i aktien til at dække deres positioner ind og det giver en overefterspørgsel i aktien og har været medvirkende til at aktien initielt efterfølgende steg raketagtigt. Alene på basis af tallene ville en stigning på i omegnen af det halve eller ca. 10-15 % være mere realistisk.
  • Twitter udtaler at væksten i kvartalet ikke har været drevet af enkeltstående store sportsbegivenheder såsom VM i fodbold, men i stedet af produktlanceringer. Det bestyrker investorerne i at der ikke blot var tale om en enkeltstående positiv vækstoverraskelse.

Vækstcasen intakt, men aktien fortsat højt prissat

Selv om Twitter leverede indtjeningsvaren og gjorde skeptikerne til skamme, forbliver casen nogenlunde uændret. Aktien er fortsat højt vurderet, og Twitter skal løbende bevise, at de ikke kun er i stand til at øge antallet af brugere, men også at de kan trække flere og flere penge ud af det stigende antal bruger. Twitter aktien forbliver samtidig også en aktie, som i større omfang vil udvikle sig på basis af stemning og mere kortsigtede investeringsbeslutninger.

Profil
Per Hansen authorimage Jeg har arbejdet med investering i mere end 20 år. Primært med aktier og virksomhedsforhold. Men også med de forhold som skaber forudsætninger og rammebetingelser for virksomhederne og som påvirker investorernes lyst til at investere.

I mere end 10 år har jeg intensivt beskæftiget mig med perspektivering af udviklingen på de finansielle markeder og samspillet mellem investorerne, medierne og virksomhederne. I starten som analytiker og de seneste fem år som aktiestrateg.

Hos Nordnet kommer jeg som Investeringsøkonom til at fortsætte perspektiveringen af finansielle forhold og samspillet med investorerne. Udgangspunktet vil være at stå på de private investores side og forsøge at guide dem igennem og afmystificere investeringsprocessen.

Privat bor jeg i Århus; er gift og har 2 børn. Jeg er uddannet Cand. Merc. I Finansiering.

Tidligere bloggere på borsen.dk