Lys fremtid for ledere: Indtryk fra Roskilde Festival

Annette Franck
BLOGS Af

‘Curling forældre skal da bare feje videre!’ tænkte jeg, mens jeg sad i en endeløs bilkø. Det var sent søndag aften, og jeg var kørt til Roskilde Festivalen for at hente min søn. Jeg og alle de andre forældre sneglede fra motorvejen til Festivalpladsen. Alle os, der i ugens løb havde fået tæv i mediedebatten for det forkastelige i at være ’curling forældre’. Konsekvenserne af vores service var ikke bare et privat anliggende, forstod jeg af debatten. Det var et samfundsanliggende, for ungerne vil blive forkælede, forvænte og uduelige, når tilværelsens alvor melder sig, og de skal fungere som samfundsborgere med jobs og ansvar. 

Et positivt indtryk

Men her er hvad jeg så: En strøm af unge mennesker, der traskede af sted med alle deres pakkenelliker. De var afbalancerede og afslappede. Fulgtes i par eller mindre grupper. Nogle småsnakkede og grinede. Andre gik i stilhed. Meget lidt skrig og skrål. Ingen kaos eller aggression. De hjalp hinanden med at bugsere kunstfærdige transportmidler: sækkevogne, trækvogne, indkøbsvogne. Alt med hjul kunne bruges. De unge mennesker var påfaldende rene efter en uges ophold i hede og støv. Sunde og slanke. Meget positivt, men det største indtryk var, at de virkede så sympatiske. Stemningen var venlig, selvom de måtte være enormt udmattede, og der opbrud med trængsel og tryk på trafikken i området. 

Konstruktiv curling

Opdragelse af vores børn og unge er et samfundsanliggende. Men hvad nu hvis curlingforældre faktisk bare har løftet standarden opad? Måske oplever børnene det som hjælpsomhed, respekt og sammenhold? Et konstruktivt bidrag til deres tilværelse, så børnene kan gå ud i verden med overskud. F.eks. tage til Roskilde Festival og opføre sig væsentligt bedre end forrige generationer. Politiet meldte om den fredeligste festival nogensinde. De havde fundet mere hash end tidligere år, for de havde tid til at lede. Der var nemlig ikke mange slagsmål og ulykker, kun en enkelt voldtægt, færre tyverier, etc. 

Der er sket noget, siden de unges forældregeneration muntrede os ved at iklæde os aggressiv sort og kaste med flasker, når vi i weekenderne stillede de firekantede attachemapper, vi brugte til at kæmpe os gennem yuppie-horderne på uddannelsesinstitutionerne. Og der er sket noget siden de unges bedsteforældregeneration skejede ud med eksperimentel grænsesøgende livstil. Det kommenterede de unge på, for bedsteforældrene havde købt endagsbillet til Rolling Stones på Roskilde. ’Fuck hvor de gamle larmer, når de ryger sig skæve og leger unge igen’, som en ung sagde til mig. 

Lys fremtid 

Fremtiden kan være lys for ledere. Måske bliver de næste generationer mere opmærksomme på vigtigheden af hjælpsomhed og respekt? Måske evner de at møde verden med positive forventninger? Formålet med at feje i curling er at skabe de bedst mulige forhold for at komme i mål. Curling er jo i øvrigt en holdsport. At dømme efter mit indtryk denne sene aften på Roskilde Festivalen bliver det en fornøjelse af være leder for disse unge mennesker. 


 

Se flere blogsProfil

Annette Franck

Annette Franck

Ekspert i forandringskommunikation. Stifter af Corporate Voice
www.corporate-voice.dk

Annette Franck blogger om, hvordan vi samarbejder produktivt på vores arbejdspladser, når hverdagen konstant udfordres af komplekse forandringer. Resultater og trivsel hænger sammen, men rækkefølgen er afgørende: Når vi samarbejder om at skabe resultater, så trives vi.

Med 20 års erfaring i ledelse, forretningsudvikling og Human Ressource er Annette specialist i forandringskommunikation og forfatter til bogen "Modarbejder eller medarbejder - Forandringskommunikation skaber samarbejde". Hun rådgiver om udvikling og implementering af forandringer på arbejdspladser. Hendes baggrund er cand.phil. i voksenpædagogik, MBA og master i journalistik.

Få Annettes indlæg
som RSS-feed her