Etape 2: Kongeetapen

authorimage
BLOGS
Af: Esther Dora Rado
01. jul 2014

På vej med Hjælperytterne på cykel fra København til Oslo. 170 erhvervsfolk. Vi samler ind til Gigtforeningen.

Dagens udgangspunkt: Värnamo

Dagens destination: Linkjöping

Distance: (Planlagt 219) 226 km

Holdets dr. Fuentes var gavmild med smertestillende efter gårsdagens styrt. Således var Connie fra Johnson & Johnson og alle andre på nær Lena med stort hæmatom på venstre skulder med til at deltage i dagens Kongeetape.

Undertegnede havde også været henne og frekventere hos dr. Fuentes (og bemærker nu, at jeg i forgående blog har haft et par uheldige stavesmuttere, måske af samme årsag), men at Connie kører Kongeetape på et lappet knæ uden at kny, det er altså imponerende. Det er også et udtryk for, at dette er et løb, de færreste vil se sig nødsaget til at stå over på.

De er også nogle hårde nysere, de Johnson-mennesker, sidste år skubbede en fyr, der hedder Kasper, mig 225 km, fordi jeg fik en skade, og dette er udover Kaspers gode form et udtryk for den teamånd, der præger sådan et hold.

Kuperet terræn

Kongeetapen er nok den længste og hårdeste rute på turen, hvis vi ser bort fra den forestående battle med himmelporten Holmenkollen ved Oslo, som er en 7 km lang norsk trold af en bakke. Den blev i sidste øjeblik føjet til rutens absolutte endestykke. Altså 1.043 km hårdt afsluttes med 7 – hverken mere eller mindre, men 7 – km med rigtig spændende kørsel med en endnu mere spændende stigning (spændende som når i holdets fotograf og meteorolog Per Fløng siger, at vejret i morgen bliver rigtig spændende).

Fordi ruten i dag var kuperet, 1900 højdemeter, gav det udslag på gennemsnitsfarten, som krabbede ned på en 27-27,5 stykker i timen. Vejret var meget blandet, mest af alt gråt, men ligesom i går havde vi ikke meget vind. Til den lange tur havde service-teamet valgt at overraske os ved at grille hotdogs til frokost, det var et kæmpe hit. Jeg ved ikke, hvor mange pølser, der blev langet over disken men for at give et indtryk af kalorieindtaget på sådan en tur, så kan jeg fortælle, at der ved formiddagens depot blev fortæret 19 kilo bananer foruden brødmadder, barer, gels mm.

Ved pauser og efter hver etape er der desuden mulighed for massage til at løsne de ømme muskler, jeg selv blev taget kyndig hånd om af Jens, der gav en absolut anbefalelsesværdig lårmassage. 

Der var to styrt igen i dag og det forlyder på vandrørene, at et hold led under ikke mindre end 6 punkteringer, men som jeg skrev i går, så er regn ikke altid godt mod dækkene. Så er det godt nok en gave at have service-team og ”støttehjul” med sig, der er klar til at yde tidseffektiv assistance med improviseret pit i siden af bilen. Det minder mig faktisk om, at ved et af styrtene i går var der allerede skovlet skadede ryttere i følgebilen, og der var ikke plads til den sidst tilskadekomne. Hvorefter en af hjælperne i bilen hopper ud og op på en cykel og så kører 40 km til mål med holdet, så den sårede kan få plads. Det er ikke bare overskud men totalt cool og hjælperytter-agtigt i ånd og sjæl.

Dagens lommeuld

Dagens lommefilosofi fra landevejen bliver noget med den alt for lidt omtalte gave ved uselvisk at give noget til andre, og den store indflydelse, man som ene person kan have på mennesker, når man løfter opgaver eller stemning ved en uventet indsats, eller blot fordi man har overskud at dele ud af og bare gør det.

Alle kom godt hjem i dag, jeg tror at et par af holdene var ude af kurs et par gange, men det overskydende kalder vi bare for bonuskilometer. På den måde nåede vi også fra de planlagte 219 km og op på 226 km, der så slår længderekorden for mange, og hvorfor ikke give den lidt ekstra, når nu man alligevel er igang.

Til tirsdag loves der sol formiddag og tung regn over frokost, så er det godt, at det bliver en kortere tur Linköping-Örebro, 118 km (plus det løse). Men en bøn til vejrguderne er at være os nåde og forskåne os for skyllen blot en dag. Det gør ondt i rytternes skrammer, når det regner på dem.

Profil
Esther Dora Rado authorimage Esther Dora Rado er erhvervskvinde og CEO for Corporate Communications. Hun er specialist i virksomhedskommunikation og profilering af topledere. Desuden er Esther bestyrelsesmedlem i Board Assure A/S, der arbejder med udvikling af direktions- og bestyrelsesmedlemmer.

Få Esthers indlæg
som RSS-feed her
 
Tidligere bloggere på borsen.dk