11 grunde til at Bitcoin-kursen stiger

authorimage
BLOGS
Af: Lasse Birk Olesen
01. jun 2014

Bitcoin-kursen er steget cirka 45% i de sidste 10 dage.

Hvorfor? Det kan ikke siges med sikkerhed, men efter balladen omkring marts med en konkursramt Bitcoin-børs og tvetydige udmeldinger fra Kina om Bitcoins juridiske status har der været en række positive udviklinger, der sandsynligvis har bidraget til Bitcoins kursstigning:

 1. Dish Network blev med en årlig omsætning på 14 millarder dollars den hidtil største virksomhed, der har meldt ud, at de vil tage imod Bitcoin-betalinger. Dish leverer satellit-TV til det amerikanske marked.

 2. I det hele taget vokser antallet af virksomheder, der tager imod Bitcoin-betalinger, hurtigt. Se kortet der sammenligner antallet af fysiske butikker der tog Bitcoin i 2013 versus nu.

 3. eBay har åbnet op for handel med digitale valutaer.

 1. Amerikanske Circle, hvis team bl.a. tæller et bestyrelsesmedlem fra Goldman Sachs, annoncerede en ny Bitcoin-wallet, der tilbyder gratis veksling mellem dollars og bitcoins, og som desuden gratis forsikrer kundernes indestående bitcoins mod tyveri.

 2. Der udvikles nye innovative løsninger til sikring af folks bitcoins mod tyveri.

 3. 64 millioner dollars er blevet investeret i Bitcoin-virksomheder indtil nu i 2014. Fortsætter det med samme hastighed vil der inden året udløber være blevet investeret 200 millioner dollars i Bitcoin-virksomheder. Til sammenligning blev der i 1995 investeret for 250 millioner dollars i internetvirksomheder.

 4. Square, et kendt amerikansk betalingssystem, integrerer med Bitcoin.

 5. Goldman Sachs udgav en rapport, der estimerede, at hvis verden gik over til at bruge Bitcoin til transaktioner i stedet for kreditkort, kontanter og bankoverførsler, kunne der spares 200 milliarder dollars om året.

 6. Bitcoin-automater, hvor man kan købe eller sælge bitcoins for kontanter, dukker op over hele verden. Danmark har fået sin første på The Dubliner i København, og selv Kina har fået en i Beijing.

 7. SKAT i Danmark træffer afgørelse om beskatningen af bitcoins, og fjerner dermed en gråzone af usikkerhed for private og virksomheder, der bruger Bitcoin.

 8. Ledende personer fra den traditionelle finansverden er begyndt at bekende deres interesse for Bitcoin. Fx holdt en af Saxo Banks direktører, Lars Seier Christensen, et oplæg til Bitcoin-konferencen i Amsterdam, hvor han sagde, at digitale valutaer som Bitcoin har potentialet til at blive et paradigmeskifte. Og den tidligere chef for United States Mint, Edmund Moy, skrev på Twitter, at nu er det “tid til kryptovalutaer.” Yves Mersch fra den europæiske centralbank udtalte, at digitale valutaer “ikke bør ignoreres eller afvises.”

Der er aldrig blevet arbejdet så hårdt på at udvikle nye Bitcoin-relaterede services af så mange dygtige, innovative mennesker som i disse dage. Bitcoin-området er sandsynligvis det allervigtigste at følge med i, hvis man vil se, hvor verden lige nu bevæger sig hen.

Af Lasse Birk Olesen, Bitcoin Nordic

Profil
Lasse Birk Olesen authorimage Lasse Birk Olesen er produktansvarlig hos Coinify, der gør det nemt at købe, sælge og tage imod digitale valutaer som betaling. Han skriver her på bloggen om teknologi og dens indflydelse på politik og samfundsforhold generelt. Lasse er uddannet ingeniør fra Danmarks Tekniske Universitet og National University of Singapore.
Tidligere bloggere på borsen.dk