Sådan ser 89 millioner kr. ud

authorimage
BLOGS
Af: Katerina Pitzner
21. maj 2014

 

Vægten er 20 gram. Det svarer til lidt under en halv pakke gær. ”Graff Vivid Yellow” diamanten slog verdensrekorden i går på Sotheby’s i Geneve. Den vejer 100.09 ct. og er dermed også en af verdens største slebne ædelsten. Prisen er den højeste, der nogen sinde er betalt for en gul diamant.

Den blev fundet i Sydafrika og vejede i sin rå form næsten dobbelt så meget. Pga. påvirkningen af nitrit under tilblivelsen, fik den sin gule farve.

Efter et laboratoriebesøg i Gemological Institute of America (GIA) kom den i hænderne på mestersliberen Nino Bianco i New York. Bianco tranformerede stenen til et lysende vidunder og er, på trods af det betragtelige svind efter slibning og polering, udnævnt til at være verdens største gule diamant.

Hvert år ser vi nye rekorder på diamantpriser. Det gælder ikke alle diamanter, men det gælder de investeringsrigtige. Dvs. de diamanter, der er særligt sjældne pga. farve, størrelse, klarhed og slibning, også kaldet de 4 C (Colour, Carat, Clarity og Cut).

Faktisk er priserne på farvede diamanter ikke faldet en eneste gang i de sidste 30 år. De, der er steget mest er de pink og blå diamanter, og hvis man skal tro prognoserne, fortsætter tendensen.

Profil
Katerina Pitzner authorimage Katerina Pitzner blogger om det, der er værd at vide inden for diamantbranchen. Uanset om du overvejer at investere i egne ædelstene eller bare deler interessen for den eksklusive handelsvare, er Katerinas blog det rette sted at følge med.

På vegne af private forbrugere og investorer handler Katerina Pitzner direkte på verdensmarkedets diamantbørser og sidder selv som direktør for Copenhagen Diamond Exchange. Hun er desuden forfatter til bogen ”Diamantjægeren – en rå verden i glimt”.

Få Katerinas indlæg
som RSS-feed her
 
Tidligere bloggere på borsen.dk