SENESTE NYT KURSER Bliv kunde

Spring kostumefælden over

authorimage
BLOGS
Af: Torsten Grunwald
15. May 2014

Prins Henrik blev engang spurgt om, hvordan skal man holde på vinglasset.

”Det er ikke så vigtigt. Bare man kan tømme det,” svarede han med et stort smil.

Bingo! Den tanketomme overholdelse af etikette, som journalisten repræsenterede, er en vildvej. Den skal gøre sig ud for kultur og dannelse, men er reelt ufrivillig komik.

Misforstå mig ikke. Jeg har intet mod ritualet og en ceremoniel omgang med fx vin. Slet ikke. Men ritualet skal baseres på en indre tilskyndelse og ræsonnement for at lykkes. Ureflekteret kopiering dur ikke. Det bliver tomt.

Bryllup er et andet område, som raseres af etikettehysteri, hvis man ikke bare er helt ligeglad og møder op i sine slidte jeans. Det er durk ind i et rædselskabinet at netsøge på “bryllup” eller “bryllupstøj”. Kostumerne vælter frem. Og netop kostumer, ikke påklædning. Forbindelsen mellem person og tøj er kappet.

Miseren skyldes, at folk bliver overfokuseret på formen, hvis bryllupsklokkerne skal bimle. De glemmer elegancen, som netop bør træde fuldt frem til en begivenhed som et bryllup.

Vælg hellere et jakkesæt end et jaketdress (morning coat), hvis du har et velskåret jakkesæt, du føler dig hjemme i. Sæt hellere en blomst i jakkens knaphul end at leje en høj hat. Puds dine velsiddende og velsyede sorte lædersko, så man kan spejle sig i dem, i stedet for at købe et par sammenklæbede laksko. Vælg et simpelt silkeslips fra skuffen, der binder en smuk knude, i stedet for at købe en forbundet kravat eller plastron. Skip knækflip og stivet bryst, og træk i en velstrøget hvid skjorte med almindelig nedfoldet krave.

Klæd dig på, ikke ud, også til særlige lejligheder som et bryllup.

Glem ikke vinen i glasset.

Læs mere om bryllupstøj på Stiljournalen.

Profil
Torsten Grunwald authorimage Torsten Grunwald ved alt om jakkesæt, skjorter, slips og resten af herregarderoben, og på bloggen deler han ud af både aktuelle trends i herremoden og klassiske pejlemærker til det velsiddende jakkesæt og de passende sko til enhver anledning.

Siden 2004 har Torsten Grunwald skrevet om herremode for Børsen. Han driver butikken www.grunwald-true-style.com og udgav i 2014 den anmelderroste bog Den velklædte mand i samarbejde med Peter Lund Madsen. Bogen bærer samme navn som Grunwalds egen blog om god tøjstil, www.denvelklædtemand.dk.

Få Torstens indlæg
som RSS-feed her
 
Tidligere bloggere på borsen.dk