Diamanter og forurening? Same same..

authorimage
BLOGS
Af: Katerina Pitzner
30. apr 2014

Ægyptens alkymister har ikke levet forgæves.

I mere end 2000 år opløste, kogte og fordampede alkymisterne alt fra blod og urin til æg og kviksølv i deres mørke værksteder. Drømmen om guld og evigt liv forblev dog blot en drøm, men til gengæld opdagede alkymisterne bl.a. flere grundstoffer og lagde dermed fundamentet for moderne kemi og medicin.

Man kunne foranlediges til at tro, at hollænderen Daan Roosegaarde har ladet sig inspirere.

Han vil nemlig forvandle Kinas forurening til diamanter.

I et samarbejde med et team af andre designere og ingeniører har Roosegaarde opfundet en energivenlig mekanisme, der kan suge forurening ud af luften og forvandle den til diamanter.

Selvom om prototypen endnu er ganske lille, er det hensigten at denne elektroniske støvsuger skal afprøves i Kinas notorisk forurenede hovedstad, Beijing.

Den skal sættes op ved en parkeringsplads og kommer til at suge de forurenede partikler ind i et rør forsynet med ioniske filtre, der lader og fjerner partiklerne og blæser frisk luft ud. Kobberspoler, som bliver gravet ned i jorden, vil skabe et elektromagnetisk rum, der tiltrækker partiklerne. Det er disse, Roosegaarde vil forvandle til diamanter. Han skønner, at 1 m3 forueret luft kan skabe et stk. diamantring.

Teknikken bag kunstigt fremstillede diamanter er ikke ny. General Electric’s laboratorium lykkedes med dette første gang i 1950’erne.

Roosegaard forventer dog ikke at diamantproduktionen bliver en væsentlig forretning, men forventer at historien vil skabe vigtig opmærksomhed.

Profil
Katerina Pitzner authorimage Katerina Pitzner blogger om det, der er værd at vide inden for diamantbranchen. Uanset om du overvejer at investere i egne ædelstene eller bare deler interessen for den eksklusive handelsvare, er Katerinas blog det rette sted at følge med.

På vegne af private forbrugere og investorer handler Katerina Pitzner direkte på verdensmarkedets diamantbørser og sidder selv som direktør for Copenhagen Diamond Exchange. Hun er desuden forfatter til bogen ”Diamantjægeren – en rå verden i glimt”.

Få Katerinas indlæg
som RSS-feed her
 
Tidligere bloggere på borsen.dk