Globale iværksættere skal skabe vækst i Danmark

authorimage
BLOGS
Af: Carl Holst
29. apr 2014

For nyligt skrev Kristeligt Dagblad, at flere og flere iværksættere ikke bare vil skabe en god forretning, men også en bedre verden. Samtidig kom det frem, at antallet af iværksættere under 30 år er mere end fordoblet fra 2008 til 2012. Helt præcist steg antallet fra 3552 til 8677 ifølge tal fra Erhvervsstyrelsen.

Som regionsrådsformand for Region Syddanmark, der blev kåret som Europæisk Iværksætterregion 2013, bliver jeg selvfølgelig glad, når jeg ser disse tal. Vores samfund har hårdt brug for nye iværksættere – både nu og i fremtiden. Det høje skattetryk i Danmark betyder, at vi ikke kan konkurrere på lønninger, og derfor går vejen til fortsat vækst gennem nytænkning og iværksætteri.

Det er en af grundene til, at Region Syddanmark er en del af iværksætterkonkurrencen Next Step Challenge. Next Step Challenge har som mål at hjælpe opstartsvirksomheder inden for digitaliserings- eller energisektoren med at vokse og vækste. Som led i konkurrencen flyttede otte finalister fra hele verden til Esbjerg i tre måneder for at videreudvikle deres idéer og få sparring med eksperter inden for deres respektive brancher.

Konkurrencen og prisen på de to millioner kroner blev vundet af den serbiske opstartsvirksomhed TeleSkin, der har udviklet en app til at opdage tegn på modermærkekræft. Men ud af de otte finalister var hele fire af dem danske. En af dem er i øvrigt Esbjergvirksomheden Tutee, der har udviklet en app og en multiplatformservice, som tilbyder digital lektiehjælp. Netop Tutee har tidligere modtaget 593.000 kr. i støtte fra Syddansk Vækstforums pulje til kommercialisering af offentlig-privat innovation.

Sammen med det stigende antal unge iværksættere synes jeg, det vidner om, at vi i Danmark i den grad er på rette vej med hensyn til at tænde gnisten i fremtidens vækstskabere – til stor fordel for os alle sammen.

Profil
Carl Holst authorimage Forhenværende formand for Team Danmark og regionsrådsformand for Region Syddanmark. Har gennem mange år været en central person - både i det kommunale Danmark og i partiet Venstre.

Twitter

Tidligere bloggere på borsen.dk