Værdiløs diamant afslører ukendt kæmpehav

authorimage
BLOGS
Af: Katerina Pitzner
27. mar 2014

Tænk at forestille sig, at der findes et hidtil fuldstændigt ukendt hav.

Et hav, som befinder sig dybt inde i jorden, og som udgør ligeså meget vand som hele verdens have tilsammen. Det er hvad en lille, blot 5mm lang diamant til en værdi af højst 55 kr. vidner om.

For nylig udgav tidskriftet ”Nature” en artikel om dette interessante fund.

Den lille diamant blev fundet i en flod i Brasilien, og indeholder et mikroskopisk mineralsk krystal, som aldrig tidligere er set i denne forbindelse. Dette krystal – eller indeslutning, som vi kalder det, er noget diamanthandlere ærgrer sig over, da vi jagter de klareste og reneste diamanter. Men for geologerne er ”fejlen” en kærkommen budbringer. Lige præcis denne type krystal vidner om tilstedeværelsen af voldsomme mængder vand dybt inde i jorden.

De fleste diamanter bliver skabt ml 150 – 200 km under jordens overflade, men de såkaldte ”ultradybe diamanter” kommer fra et sted i jorden, kaldet ”transition zone”, som ligger 410-660 km under overfladen, forklarer geokemiker Graham Pearson fra University of Alberta i Edmonton.

For mere information kan man læse en ret interessant artikel her: http://www.nature.com/news/tiny-diamond-impurity-reveals-water-riches-of-deep-earth-1.14862

Profil
Katerina Pitzner authorimage Katerina Pitzner blogger om det, der er værd at vide inden for diamantbranchen. Uanset om du overvejer at investere i egne ædelstene eller bare deler interessen for den eksklusive handelsvare, er Katerinas blog det rette sted at følge med.

På vegne af private forbrugere og investorer handler Katerina Pitzner direkte på verdensmarkedets diamantbørser og sidder selv som direktør for Copenhagen Diamond Exchange. Hun er desuden forfatter til bogen ”Diamantjægeren – en rå verden i glimt”.

Få Katerinas indlæg
som RSS-feed her




 
Tidligere bloggere på borsen.dk