SENESTE NYT KURSER Bliv kunde

Alt du skal vide om god ledelse

authorimage
BLOGS
Af: Alexandra Krautwald
27. Feb 2014

Jeg startede dagen dårligt. Som i rigtig nederen. Med det forkerte ben ud af sengen mærket af dages frustration og mangel på indre tilfredsstillelse. For sent i fuld galop mod et alt for udfordrende møde med store forhindringer forude. Dum start taget en ellers så smuk morgen i betragtning. Hellebæk hvor jeg bor var vist ét af få steder i landet, hvor solen solo berigede folket. I andre områder meldtes der om tæt tåge. Endelig på vej i min bil gav vejret anledning til, at jeg lod ruden let på klem. Til gengæld lod den varmen ind. Men også noget andet fik adgang til min opmærksomhed.

Kort tid efter ved rødt lys krydsede en skraldemand til bens mig med sin trækvogn fuld af poser – skraldemænd påtales vist renovationsmedarbejdere nu om dage. Også de har et behov for at lyde af mere, end de er?

Mindst en af dem har ingen grund hertil.

Storsmilende og i gadedrengehop stak han mig et tommelfinger-op-tegn, mens han uden at vide jeg kunne høre ham, sagde: ”Hvor er det bare dejligt”.

”Hvad fanden er du så glad for?", spurgte jeg, mens jeg tvang vinduet yderligere ned og trykkede mit ansigt gennem sprækken. Og så kom ordene:

”Jeg har lige talt med min chef. Du ved sådan en forstående og lyttende en af slagsen. Han er fandeme et godt menneske. Vi har været alvorligt uenige om nogle arbejdsmæssige anliggender. Han havde gået og tænkt. Og har netop lige nu sagt undskyld for en række dårlige prioriteringer fra hans side. Han takkede mig oveni købet for at være ærlig og for at turde at tage en konfrontation. Han får mig til at elske mit arbejde”.

”Hm”, svarede jeg. Godt for dig”.

”Nej, godt for os returnerede han mit sortsyn. Det handler nemlig helt overordnet ikke om at tømme borgernes skraldespande eller om at passe andres børn – er du pædagog? :-) – det handler kun om at gøre hvad som helst for hinanden, agere positivt og ikke mindst være indsigtsfulde og eftergivende overfor sine medmennesker. Så går tingene nemlig så fint op, at spandene næsten tømmer sig selv”, sluttede han.

Det blev gult, og det blev grønt.

Det blev ikke mindst en god dag og et godt møde.

Profil
Alexandra Krautwald authorimage Alexandra Krautwald blogger om de konsekvenser, erhvervslivets udvikling har for ledere. Hvis du sidder i chefstolen, er det her, du skal følge med for at holde fingeren på pulsen.

Som rådgiver for top- og mellemledere og forfatter af tre bøger om ledelse har Alexandra Krautwald de bedste forudsætninger for at give brugbare indspark til debatten om, hvad der skal til for at lede med succes.

Få Alexandras indlæg
som RSS-feed her
 
Tidligere bloggere på borsen.dk