Diamanter under hovedpuden

authorimage
BLOGS
Af: Katerina Pitzner
19. feb 2014

Det er blevet et faktum, at flere og flere er begyndt at investere i diamanter.

For blot et halvt år siden, var det kun en ganske snæver kategori af diamanter, som var egnede til dette formål, men den kategori synes at brede sig til andre og flere forskellige typer af diamanter.

Den største del af verdens diamanter kommer fra Sydafrika, Congo, Brasilien, Canada, Indien og Australien. Uanset oprindelse peger alle nyere undersøgelser og rapporter på, at den største årsag til, at diamanter er blevet et populært investeringsobjekt, er følgen af det svækkede udbytte fra minerne.

I et interview med John Kaiser ved sidste måneds Vancouver Ressource Investment Conference, forklarede han, at de store diamantminer er ved at løbe tør samtidig med, at der bliver flere velhavende mennesker i verden. Derudover gør priskompleksiteten, der er forbundet med diamanter, dem umulige at blive offer for de psykologiske mekanismer, andre markeder er udsat for. Med andre ord er ulempen ved priskompleksiteten også branchens force.

Også Martin Rapaport, som er en af de helt stærke kræfter i branchen, hævder, at vi er i et ’bullish’ marked, hvor han fornyligt pegede på, at den stigende efterspørgsel vil vokse i et tempo, som vil overhale udbuddet.

Rapaport sammenligner den voksende ubalance mellem udbud og efterspørgsel med en skovbrand:

”En skovbrand er en nødvendig del af økosystemet, fordi, selvom det lægger pres på det nuværende system, vil det på længere sigt rydde vejen og skabe mulighed for større vækst.”

Risiko

Som ved alle andre former for investering, er der selvfølgelig altid en risiko. Uanset hvad der sker med priserne, vil diamanter altid være følsomme overfor følgende eksterne økonomiske kræfter:

• Globale økonomiske udvikling

• Renteniveau

• Valuta

• Aktiemarkedet

• Politisk usikkerhed

Dog vil man næppe opleve de pludselige og voldsomme udsving, vi ser på mange andre markeder, og hvis man, som de fleste diamantinvestorer, gemmer dem under hovedpuden (eller i en bankboks), så ved man, hvor de er!

Profil
Katerina Pitzner authorimage Katerina Pitzner blogger om det, der er værd at vide inden for diamantbranchen. Uanset om du overvejer at investere i egne ædelstene eller bare deler interessen for den eksklusive handelsvare, er Katerinas blog det rette sted at følge med.

På vegne af private forbrugere og investorer handler Katerina Pitzner direkte på verdensmarkedets diamantbørser og sidder selv som direktør for Copenhagen Diamond Exchange. Hun er desuden forfatter til bogen ”Diamantjægeren – en rå verden i glimt”.

Få Katerinas indlæg
som RSS-feed her
 
Tidligere bloggere på borsen.dk