SENESTE NYT KURSER Bliv kunde

De bedste engelske herresko

authorimage
BLOGS
Af: Torsten Grunwald
07. Feb 2014

Den engelske bilindustri er ikke, hvad den har været. Men englænderne kan stadig flikke sko sammen, eller det vil sige: sy sammen.

For en rigtig herresko sys sammen. Den limes ikke.

Det ser man på prisen.

2000 kr. er knap nok. Man skal snarere op i 3.000 for at få et par ordentlige engelske sko på fødderne. Så er skoene ikke bare maskinrandsyede, læder og forarbejdning i øvrigt er også i top. Hvis man passer godt på sådanne sko, kan de holde 10-20 år. Og da er 2-3.000 kr. for et par sko pludselig en fornuftig investering.

Engelske skomagere, der maskinrandsyr, befinder sig i Northampton nord for London. Blandt de kendte engelske skoproducenter i Northampton møder man blandt andre nedenstående.

Edward Green

Rangerer som den fineste store engelske producent af maskinrandsyede sko. Prisen begynder ved 8.000 kr. Læs mere om Edward Green her. Foto: http://leffot.com

Church
Kendt i Danmark som den rigtige engelske herresko, men er reelt en god maskinrandsyet sko blandt andre. Modekonglomeratet Prada ejer Church i dag. Prisen begynder ved godt 3.000 kr. Læs mere om Church her.

Tricker’s
Markerer sig ved en lidt mere rå tilgang til den normale randsyede sko. Har flere halvstøvler og hulmønstrede sko i kollektionen med kraftige såler. Prisen begynder ved godt 3.000 kr. Læs mere om Tricker’s her.  

Crockett & Jones
Den måske mest veletablerede Northampton-skomager. Bæres af mange fans af klassisk tøjstil i Danmark. Crockett & Jones har et vældigt udvalg af traditionelle modeller. Prisen begynder ved små 3.000 kr. Læs mere om Crockett & Jones her.

Alfred Sargent

Endnu en gammel og velrenommeret skomager fra Northampton. Konceptet med vægt på tradition minder om Crockett & Jones. Prisen begynder ved 2.500 kr. Foto: http://alfredsargent.co.uk

Barkers
Klassiske og vellavede sko uden finesser. Et ældre firma, som et medlem af Church-skofamilien købte for nogle år tilbage og er begyndt at støve af. Vi er her under de kritiske 2.000 kr. for et par sko.  Læs mere om Barkers her.

Bemærkninger
1. Hvad de forskellige skomærkers pris angår, følger den stort set kvalitet. Edward Green benytter fx bedre materialer end Barkers, og bruger mere tid på forarbejdningen. Når det er sagt, er det min oplevelse, at mærker som Crockett & Jones og Barkers giver relativt meget for pengene.

2. Flere mærker har en basiskollektion og en topkollektion. Skomodeller i sidstnævnte kategori er bedre forarbejdet af lidt bedre materialer. De koster typisk 25 procent mere end modeller i basiskollektionen.

3. Skoene ovenfor er som nævnt maskinrandsyede sko. De skal ikke forveksles med håndrandsyede sko, som er andet og endnu mere eksklusivt fodtøj. Du kan læse om håndrandsyede sko her.

--
Få mere klassisk stil på Stiljournalen og Twitter.

 
Profil
Torsten Grunwald authorimage Torsten Grunwald ved alt om jakkesæt, skjorter, slips og resten af herregarderoben, og på bloggen deler han ud af både aktuelle trends i herremoden og klassiske pejlemærker til det velsiddende jakkesæt og de passende sko til enhver anledning.

Siden 2004 har Torsten Grunwald skrevet om herremode for Børsen. Han driver butikken www.grunwald-true-style.com og udgav i 2014 den anmelderroste bog Den velklædte mand i samarbejde med Peter Lund Madsen. Bogen bærer samme navn som Grunwalds egen blog om god tøjstil, www.denvelklædtemand.dk.

Få Torstens indlæg
som RSS-feed her
 
Tidligere bloggere på borsen.dk