KØB! KØB! KØB!

authorimage
BLOGS
Af: Line Rosenvinge
03. feb 2014

 

 

Forbrugspausen huer som bekendt ikke politikere, hverken i ind- eller udland, partifarve upåagtet. Der skal gang i hjulene, som man siger, selvom big business i dag som regel ikke handler om tandhjul og mekanik.

Hvad om vi alle hoppede i trøjen med det enkle udsagn SPEND! SPEND! SPEND?

Dette er en historie fra det virkelige liv: året er 1961 og den 22-årige londoner Vivian Nicholsen, som på en tipskupon lige har vundet hvad der i nutidsværdi ville svare til omkring 25 millioner kroner, omringes af folk fra tabloid pressen, da hun stiger af toget på King's Cross på vej hjem fra sit arbejde på småkagefabrikken. Pressen vil vide, hvordan hun vil bruge alle de mange penge, og Vivians svar bliver straks landskendt da hun begejstret råber SPEND! SPEND! SPEND! Fem år senere er alle pengene brugt og Vivian arbejder i en strip bar. Hendes glansnummer er Hey Big Spender. Men det lykkedes også for Vivian at udgive en selvbiografi, som bliver til en bestseller og en broadway musical. Hun er en slags heltinde, en legemliggørelse af dette udsagn at alt, som kommer let svinder let. Easy comes easy goes.

Måske kunne man med fordel overveje, hvad man bruger sine penge på. Hvad enten de er kommet fortjent eller ufortjent, opnået gennem arbejdsomhed og entrepreneurskab eller ved tilfældigheder og held.    

Vivian, småkagefabriksarbejderen og storforbrugeren, er direkte inspiration til designer Peter Jensens nyklassiker, trøjen der citerer hendes famøse ord SPEND! SPEND! SPEND! Herunder ser du et billede af den nu 78-årige Vivian Nicholsen da Peter Jensen sidste år holdt en fest til hendes ære.

Peter Jensen tøj og accessories forhandles i Danmark hos blandt andre Nørgaard på Strøget.

Profil
Line Rosenvinge authorimage Taler ofte og gerne om kulturens væsentlighed, har høje tanker om kunstens værd og stiller krav til kunstens kunnen. Deler det, som er godt og vurderer også det, som går galt. Her på bloggen får du en fornemmelse for aktuelle hændelser fra kulturens verden med tanke på bredere relevans. Men du får også indblik i afkroge af kunstlivet, som du ellers ikke møder den i dagspressen.

Rosenvinge er siden 2005 selvstændig via Tender Task som kunstkritiker, forretningsudvikler og salonværtinde.

Få Lines indlæg
som RSS-feed her
Tidligere bloggere på borsen.dk