En kæmpeordre tikker ind

authorimage
BLOGS
Af: Katerina Pitzner
14. jan 2014

De, der følger min blog, har nok allerede opdaget, at jeg kommer ud for lidt af hvert i mit arbejde som diamanthandler. Heldigvis er de fleste af mine kunder hæderlige danske folk, som skal bruge et diamantsmykke fra 10-15.000 kr. og opefter, eller også er de professionelle investorer, der ønsker at sprede sin portefølje ved at købe en diamant til investeringsformål.

Af mine kunder tæller skam også en del udlændige, og jeg må konstatere, at uanset nationalitet, er det et ufravigeligt faktum at diamanter desværre også tiltrækker en del småsuspekte typer.  Man kan som bekendt ikke skue hunden på hårene, og det gælder indimellem om at være særlig vågen.

For hvem drømmer ikke om, at få den der million (eller milliard..) ordre ind på en regnfuld tirsdag?

Så heldig var jeg i dag, hvor jeg fik en henvendelse fra udlandet, som lød sådan her:

”Til Katerina Pitzner, CEO Copenhagen Diamond Exchange.

 

Vi har et seriøst diamantopkøbernetværk linet op i NYC og Miami.

Nedenfor er en liste over, hvad vores kunder er interesserede i.

Min partner er i direkte kontakt med køberne. Lad mig vide, hvis en sådan handelsaftale kan etableres i henhold til nedenfor nævnte procedurer:

Vi vil købe følgende:

• Størrelse: 5 - 30 ct.

• Farve: D-E-F-G-H

• Klarhed: IF-VVS1-VVS2-VS1-VS2 og nogle SI1

Vi kan købe for op til 1 milliard USD om måneden. Det er hedgefonde i Chicago og New York, som står bag financieringen.

Der er 2 fremgangsmåder, af hvilke vi foretrækker den førstnævnte, da vi gerne vil møde dig og lave en kontrakt i New York, så vi begge ved, at vi er seriøse og klar til at lave forretning.

Vi foreslår følgende:

1)  Tag diamanterne med til New York med kurer. Vi møder dig og dine folk i lufthavnen og sørger for sikkerhed fra lufthavnen til vores eget

sikrede sted uden for lufthavnsområdet. Her vil vi afslutte sikkerhedsopgaven med dine folk, og vores egne sikkerhedsfolk vil overtage. Vores sikkerhedsfolk er Secret Service medarbejdere, der arbejder for Præsidentens sikkerhed, FBI og det lokale politi. De vil eskortere dig til Malca Amit i New York, hvor dine diamanter bliver bragt i sikkerhed i et pengeskab. Vi møder dig herefter hos Malca Amit og medbringer vores gemmologer, som vil gennemgå og verificere at diamanterne matcher de, i kontrakten, beskrevne. Malca Amit vil enten overføre pengene til din konto eller udstede en check, som du kan tage med. Mens du er i New York, kan du og dine folk være vores gæster på The Waldorf Astoria Hotel på vores regning. Når vi er færdige, vil en limousine tage dig og dine folk tilbage til lufthavnen.

Den anden mulighed er:

2)  Du sikrer diamanterne i Malca Amit og sender os pakkenummeret og kvitteringen. Vi viser og bekræfter vores midler op til 1 milliard USD, hvorefter vi verificerer og afhenter diamanterne.

Den sidstnævnte fremgangsmåde er mere uformel, og hvis du vælger den metode, foreslår vi, at du stadig kommer til New York for at skrive en indledende kontrakt, hvor vi sikrer, at der indgås en aftale om, at etablere løbende leverance hver måned.

Send venligst et bekræftelse, så snart du har besluttet dig for fremgangsmåden.

Med venlig hilsen..”

Nogen gange er det bare ikke så svært at takke nej, men vi er nogle, der skal have nogle smæk, inden vi lærer det. Og hvis du ikke har læst om mit livs mest stressende uge som diamantleverandør til Vatikanet, så læs gerne med her: http://borsen.dk/opinion/blogs/7416615/katerina-pitzner.html?page=5

Jeg takkede naturligvis for deres henvendelse, og anmodede dem høfligt om at starte med at troppe op med gysserne på mit kontor i Antwerpen. Så kan vi jo tage den derfra.

Profil
Katerina Pitzner authorimage Katerina Pitzner blogger om det, der er værd at vide inden for diamantbranchen. Uanset om du overvejer at investere i egne ædelstene eller bare deler interessen for den eksklusive handelsvare, er Katerinas blog det rette sted at følge med.

På vegne af private forbrugere og investorer handler Katerina Pitzner direkte på verdensmarkedets diamantbørser og sidder selv som direktør for Copenhagen Diamond Exchange. Hun er desuden forfatter til bogen ”Diamantjægeren – en rå verden i glimt”.

Få Katerinas indlæg
som RSS-feed her
 
Tidligere bloggere på borsen.dk