SENESTE NYT KURSER Bliv kunde

Udvis mandsmod og hjerte leder !

authorimage
BLOGS
Af: Alexandra Krautwald
16. Dec 2013

64 % af alle ledere har udviklet sig til at blive helgarderende tøsedrenge, der apatisk gemmer sig i mængden af andre mainstreamledere.

Sådan lyder dommen i ny analyse besvaret af 2300 funktionærer i den private og offentlige sektor.

Hånden på hjertet. Jeg kan godt genkende billedet, der tegnes af de ansatte.

Der er ikke mange ledere tilbage, der tør at skille sig ud, tage kalkulerede chancer, stille de vovede spørgsmål og markerende blande sig i vigtige debatter. Eller sige fra for den sags skyld. På alle niveauer lurpasser de i deres elfenbenstårne. De gør som alle de andre. Fokus er på analyser og Excel-ark beregninger, der efterhånden udgør lederens eneste beslutningsgrundlag. Man pakker sin ledelsespligt ind i managementuddannelser, nedjusteringer og middelmådige projekter. Man flytter intet. Udskiller sig ikke. Der leveres ingen epokegørende nytænkning. Og nul differentiering i markedet.

Strategi er blevet til et begreb og et spørgsmål om at fintune driften. Visionerne er blottet for store ambitioner. Fremtidsplanerne anviser ikke et reelt retningsskifte eller den nødvendige saft og kraft til at engagere og motivere menneskene i en organisation.

Hvor er I alle sammen blevet af? Jer der tør at bide skeer og til bolle? Jer der giver værdi at arbejde for og med?

Selvom finanskrisen, livet og tilstanden er slem, kan topstykket da ikke være faldet helt af?

Profil
Alexandra Krautwald authorimage Alexandra Krautwald blogger om de konsekvenser, erhvervslivets udvikling har for ledere. Hvis du sidder i chefstolen, er det her, du skal følge med for at holde fingeren på pulsen.

Som rådgiver for top- og mellemledere og forfatter af tre bøger om ledelse har Alexandra Krautwald de bedste forudsætninger for at give brugbare indspark til debatten om, hvad der skal til for at lede med succes.

Få Alexandras indlæg
som RSS-feed her
 
Tidligere bloggere på borsen.dk