High Flash - Low Cash hitter!

authorimage
BLOGS
Af: Katerina Pitzner
07. dec 2013

Forhåbentlig er der i disse Decemberdage tryk på hos de forskellige juvelerer i det ganske land. Men de hyppigt tilbagevendende spørgsmål er: Hvilken diamant skal jeg købe? Hvor stor skal den være? Hvad med kvaliteten? Og hvad må den egentlig koste?

Mange diamantkunder oplever at være på Herrens mark, når der skal vælges diamant. Og det kan være en god idé at sætte sig ind i sagerne, når man skal bruge penge på noget, man måske ikke har så megen forstand på.

Overordnet set kan man opdele diamantkunder i 3 kategorier:

1)   Diamantinvesteringskunder, hvis primære formål med diamantkøbet er investering. Mange af disse har midler til overs, som de ønsker at sikre. Her er der fokus på at sikre sig mod inflation og et ønske om at spekulere i den stadigt voksende ubalance mellem udbud og efterspørgsel med gevinst for øje.

2)   Gaver – her er den største gruppe købere. De køber diamanter i et smykke, for at give det som gave. For denne gruppe er smykket i sin helhed det vigtige, og diamanten må gerne være af god kvalitet – hellere lidt mindre, for at få en god kvalitet, end større og ringere kvalitet.

3)   High flash – low cash! I denne kategori skal diamanten i smykket være så stor som muligt – en rigtig eye catcher, og køberen går gerne på kompromis med kvaliteten for at få mere størrelse.

Sidstnævnte gruppe er stødt voksende og tendensen er tydelig – særligt på den internationale diamantscene. Den kunde, der i 2007 købte en diamant til 100.000 kr. var i kategori 2. Samme kunde bruger i dag 150.000 og er nu i kategori 3. Det betyder, at der er mange flere diamantkøbere, der nu vil flashe de store sten – også selvom de i virkeligheden ikke er så rene og klare.

I Skandinavien har farven Top Wesselton  altid været den foretrukne farvekvalitet og dermed også den kvalitet, de fleste juvelerer har lagerført som standart, men nu køber flere og flere større sten i lavere kvaliteter. Og med rette! Diamantsliberne har forfinet og præciseret deres slibeteknikker gennem de sidste 10-15 år, og man kan være heldig at finde nogle meget smukke og top performende sten i lavere kvalitet for langt færre penge.

Værd at huske

Først bør man gøre sig klart, hvad formålet med købet er og hvilket beløb, man kunne tænke sig at bruge på projektet. Det kan selvfølgelig være svært at vide, hvis ikke man har noget begreb om, hvad tingene koster. Her er nogle eksempler, der matcher de 3 kategorier:

1) Kunden i kategori 1 vil investere og køber en diamant på 1 ct. i investeringskvalitet til ca. 250.000 kr.

2) Kunde 2 køber en diamant på 1 ct. i en god smykkekvalitet til 75.000 kr., der sidder i et smykke

3) Kunde 3 køber  en diamant på 1 ct. som er flot performende i mindre god kvalitet til 35.000 kr., der sidder et smykke.

Selvom diamanter er verdens dyreste produkt pr. gram, kan man godt købe klogt ind. Hav formålet klart og betal ikke mere end nødvendigt for stenen.

Profil
Katerina Pitzner authorimage Katerina Pitzner blogger om det, der er værd at vide inden for diamantbranchen. Uanset om du overvejer at investere i egne ædelstene eller bare deler interessen for den eksklusive handelsvare, er Katerinas blog det rette sted at følge med.

På vegne af private forbrugere og investorer handler Katerina Pitzner direkte på verdensmarkedets diamantbørser og sidder selv som direktør for Copenhagen Diamond Exchange. Hun er desuden forfatter til bogen ”Diamantjægeren – en rå verden i glimt”.

Få Katerinas indlæg
som RSS-feed her
 
Tidligere bloggere på borsen.dk