Slap af

authorimage
BLOGS
Af: Line Rosenvinge
12. nov 2013

Umiddelbart er man i en presset situation fristet til at arbejde hårdere, jagte flere idéer, optimere produktionen, skabe nye markeder og så videre. Men måske handler det slet ikke om at løbe hurtigere.

Danmark skal leve af ordentlighed og oprigtighed: vi bør turde holde vejret en stund og lave mindre. Tænke over, hvad vi gør og hvorfor, vi gør det. Oprigtigt kende værdien af det, vi bidrager med.

 

Kuntværket, du ser ovenfor hedder Box with the Sound of its own Making og er lavet af Robert Morris i 1961. Kassen rummer en tre timer lang optagelse af lyden af dens egen tilblivelse. Det er på én gang håbløst selvreferentielt og meningsløst, men også charmerende provokerende. Dette er et udsagn, der handler om sig selv og intet andet. Et kunstværk må gerne handle om sin egen metode og sit eget materiale for på denne måde at bringe værdi. Men alt andet bør skabe værdi udover sig selv.

Vi er ofte og gerne konsulenter for hinanden. Vi køber ydelser i hinandens butikker, der er masser af aktivitet – men lidet produktivitet?

Hjulet er opfundet. Den dybe tallerken er opfundet. Der er så mange ting i verden, også ting, som vi slet ikke har brug for, men bare har vænnet os til at tage som en selvfølge.

Britisk fjernsyn har kørt en programserie, hvor entreprenører kan pitche deres idé foran et panel af potentielle investorer. Det er rigtig god underholdning. Tilrettelæggerne har nemlig fundet folk, med besynderlige idéer.

Nyligt har statsstøttede organisationer afviklet speed dating mellem danske investorer og folk fra den kreative branche, fordi branchen ofte nævner manglen på risikovillig kapital som den største udfordring for at komme videre.

Ikke alle idéer er gangbare; hellere én god end ti middelmådige. Slap af og tænk efter så du kan være sikker på, at idéen skaber værdi. Når du kender den oprigtige motivation for at sætte noget i verden, så er det også lettere at overbevise andre.

Profil
Line Rosenvinge authorimage Taler ofte og gerne om kulturens væsentlighed, har høje tanker om kunstens værd og stiller krav til kunstens kunnen. Deler det, som er godt og vurderer også det, som går galt. Her på bloggen får du en fornemmelse for aktuelle hændelser fra kulturens verden med tanke på bredere relevans. Men du får også indblik i afkroge af kunstlivet, som du ellers ikke møder den i dagspressen.

Rosenvinge er siden 2005 selvstændig via Tender Task som kunstkritiker, forretningsudvikler og salonværtinde.

Få Lines indlæg
som RSS-feed her
Tidligere bloggere på borsen.dk