Hurtigt bredbånd og fibernet til Fyn

authorimage
BLOGS
Af: Carl Holst
29. okt 2013

Fyn er det sted i landet, der er allerdårligst dækket med hensyn til fibernet. Mens 3/4 af borgerne i det sydlige Jylland har adgang til hurtigt bredbånd – så er det kun 1/3 af fynboerne, der har denne mulighed. Det er ikke acceptabelt, det skal vi gøre noget ved.

Udbredelse af fibernet er helt nødvendigt, hvis vi skal udrulle velfærdsteknologiske og digitale løsninger til alle. Det er altafgørende for at udvikle velfærden for de samme penge. Hurtig internet er blevet en integreret del af folks hverdag og lige så vigtigt som el i kontakterne, vand i hanerne og afløb fra kloakkerne.

Den eneste rigtige løsning er at gøre fibernet til en del af energiselskabernes forsyningsområde på linje med el og fjernvarme. På den måde kan vi få bredt hurtige internetforbindelse ud til alle i løbet af en kort årrække.

For som det er i dag, hvor det sker på almindelige markedsvilkår, vil det aldrig kunne blive en god forretning at udrulle fibernet til fx Ærø og Langeland. Men bruger man den samme model, som man har brugt til den grønne omstilling, hvor investeringerne i store havvindmølleparker bredes ud over 30 eller 40 år, vil det løse alle problemer.

Anvendes samme løsning omkring fibernet, vil alle kunne få hurtig adgang til lynhurtigt internet – uden at forbrugerne kommer til at mærke gevaldige prishop på forsyningsregningen. Det er så smart og simpel en løsning, at det kan undre, at ingen andre er kommet på ideen tidligere.

Profil
Carl Holst authorimage Forhenværende formand for Team Danmark og regionsrådsformand for Region Syddanmark. Har gennem mange år været en central person - både i det kommunale Danmark og i partiet Venstre.

Twitter

Tidligere bloggere på borsen.dk