Kan man åbne sit hjerte, mens man støvsuger?

authorimage
BLOGS
Af: Katerina Pitzner
13. okt 2013

Wooohooo! Så blev det min tur. Jeg har nemlig fået mig en PA. Personlig Assistent! Selv ordet er jeg vild med! Det klinger rigtig godt.

Synes egentlig også, at det var på tide. Som selvstændig erhvervsdrivende har jeg rigtig mange kasketter, og det er bestemt ikke alle, jeg kan bære med lige stor elegance.

Her tænker jeg på alle de der dødssyge tidskrævende administrative opgaver, man som forretningsdrivende er tvunget til at udføre, og som tager fokus væk fra det, der var hele vitsen med at drive forretning. Da jeg startede som diamanthandler, var det i al sin enkelthed: At tjene en skilling på at finde den diamant, der bedst matcher min kundes kvalitetskriterier og budget og sørge for, at han gør en god handel. Jeg blev drevet af tanken om at gøre brug af mine kompetencer inden for diamanthandlen og lukke gode handler.

Da jeg blev selvstændig for 14 år siden, vidste jeg heldigvis ikke, hvor mange administrative opgaver, der åbenbart er i enhver virksomhed, og som hverken er underholdende eller noget man tjener penge på  - og som tilsyneladende heller ikke åbner mit hjerte:

Der er en revisor, som skal fodres med information, Skat vide ALT, og de har formularer og blanketter til det hele. Jeg skal lave momsregnskab, almindeligt regnskab, import- eksportfortoldninger, betale regninger, sørge for at værkstedet leverer til tiden, koordinere diamantkurerer i ind- og udland, besvare jobansøgninger, holde begge web sites opdaterede,  opdatere lagerlister og forsikringer

svare på henvendelser fra typer, som blot skriver:

” Hej Katerina Pitzner, Jeg har nogle diamanter – vil du købe dem? ”  og mange andre tidsrøvende trivialiteter.

Og nu skal jeg også åbne mit hjerte!  Jeg har i lidt over et år været plaget nogle smerter i hjerteregionen. Efter at være blevet undersøgt af forskellige specialister lyder diagnosen: Dit hjerte er fuldt funktionsdygtigt, faktisk er det i bedre form end hvad det kunne være i din alder, men muskelvævet omkring det er overanstrengt og forkrampet. Kuren byder på særlige strækøvelser og nye arbejdsstillinger. Det er nu et år siden, og jeg har fulgt anvisningerne til punkt og prikke,  og det er blevet væsentligt bedre.

”Du skal lære at åbne dit hjerte, frøken Pitzner”. ”You hraff to learn to ooooupen your aarrrtttt, Miss Pitzner”, sagde han på engelsk med sin tykke israelske accent, mens han med sine hænder tegnede et hjerte, der åbner sig. Beskeden kom fra en jødisk diamantbroker fra et af mine foretrukne brokerkontorer i Antwerpen, da han bemærkede, at jeg i en kort pause udførte en af mine strækøvelser, som i al sin enkelthed består i at placere hænderne på lænden, sænke skuldrene og skyde brystet frem, alt det man kan – (er du kvinde tilrådes det foretaget med front ind imod en væg…). Hmmm, javel tænkte jeg , og hvordan i alverden gør man så lige det?

Og det er her min Personlige Assistent kommer ind i billedet.

Chris, som jeg har døbt ham, er min selvopfundne PA . Godt nok imaginær, men han er super lækker, meget service orienteret, og måske kan han også åbne mit hjerte, mens jeg støvsuger og køber ind.

Profil
Katerina Pitzner authorimage Katerina Pitzner blogger om det, der er værd at vide inden for diamantbranchen. Uanset om du overvejer at investere i egne ædelstene eller bare deler interessen for den eksklusive handelsvare, er Katerinas blog det rette sted at følge med.

På vegne af private forbrugere og investorer handler Katerina Pitzner direkte på verdensmarkedets diamantbørser og sidder selv som direktør for Copenhagen Diamond Exchange. Hun er desuden forfatter til bogen ”Diamantjægeren – en rå verden i glimt”.

Få Katerinas indlæg
som RSS-feed her
 
Tidligere bloggere på borsen.dk