SENESTE NYT KURSER Bliv kunde

Selvfølgelig er vi enige i Engels fyring

authorimage
BLOGS
Af: Alexandra Krautwald
23. Aug 2013

Der findes mennesker, der er skuffede over, at træerne ikke vokser ind i himlen. Eller over at man ikke kan holde charterferie på Mars. Og så er  dem, der ærgres over ikke at kunne plukke en rose, der ikke er der. Eller klippe håret af en skaldet.

Ditlev Engel er skuffet over sin afskedigelse i Vestas.

Men helledusseda, Ditlev!

Det er åbenlyst for enhver, det her. Vi er mange der ikke undres og skuffes. Det skulle da lige være over, at fyreseddelen ikke faldt noget før.

Der blev jo aldrig for alvor blæst nye og vedblivende vinde ind over den virksomhed. Virksomhedens aktier derimod, er blevet blæst op i lejer, hvor de aldrig har hørt hjemme. Virksomhedens ledelse formåede imidlertid i hele otte år at puste sig op i medierne, hver gang de blev lovet nye ordrer og der blev drømt om vækst og resultater.

Men det hele udeblev.

Med sit mantra ”The Will to Win” talte Ditlev vand op ad væggene.

”The will to spin”. Det havde vi derimod forstået og nikket samtykkende til.

Ditlev blev oveni købet i 2008 udnævnt til årets leder. Men hvad Søren. IT Factory blev samme år kåret til årets vækstvirksomhed.

Der er en ting, jeg fortsat ikke fatter. Hvordan får en leder lov at sidde så længe på en topposition, når han ikke indfrier det, han lover, bekender sig til og høvler af sig i form af ord og løfter i dansk og udenlandsk presse? Hvorfor bakkes han op af tunge bestyrelser og ligestillede topfigurer?

I skrivende stund har 58% af Børsens læsere i en online afstemning tilkendegivet, at det har været den rigtige beslutning at smide Engel på porten.

26% tror stadig på hr. Vindbøjtel.

16% af de 6.082 stemmer er trætte af at høre om Vestas og er hverken pro eller contra.

Googler man på Vestas Ditlev Engel får man 405.000 søgeresultater. Der er mange derude, der har haft noget at sige.

I forgårs fik bestyrelsesformand Bert Nordberg det sidste ord: ”Faaarvel”

Profil
Alexandra Krautwald authorimage Alexandra Krautwald blogger om de konsekvenser, erhvervslivets udvikling har for ledere. Hvis du sidder i chefstolen, er det her, du skal følge med for at holde fingeren på pulsen.

Som rådgiver for top- og mellemledere og forfatter af tre bøger om ledelse har Alexandra Krautwald de bedste forudsætninger for at give brugbare indspark til debatten om, hvad der skal til for at lede med succes.

Få Alexandras indlæg
som RSS-feed her
 
Tidligere bloggere på borsen.dk