Uvurderlige, men absurt dyre

authorimage
BLOGS
Af: Katerina Pitzner
18. aug 2013

Det kan godt være, at forbrugsfesten i Asien ikke er forbi, men noget kunne tyde på, at bandet er smuttet for en stund.

I en artikel i New York Times i dag skriver de, at på trods af, at Kinas økonomi er på nedkøling og at Asiens fremtid,  ikke ser lige så lysende ud, som for bare 2 år siden, har Sothesby alligevel valgt Hong Kong som stedet, hvor en meget sjælden diamant skal sælges.

De mest populære salgssteder for ekstreme og sjældne ædelsten og smykker har i mange år været Geneve og New York. Men det tyder på, at Hong Kong er kommet i samme liga. På trods af den aftagende økonomiske vækst i Asien det seneste år, har det ikke forhindret de meget velhavende i at bruge mange penge.

"Desuden har asiatiske købere en tendens til at turde slå til, når mulighederne byder sig – også selv i usikre tider", siger Mr. Quek, som er næstformand i Sothesby i Asien.

I morgen vil auktionshuset annoncere, at en meget sjælden blå diamant kommer under hammeren den 7. Oktober i år. Stenen, som de har døbt  ” The Premier Blue”  er rund, hvilket er en usædvanlig slibning for farvede diamanter.  Den vejer 7.59 ct (svarer til knap 13mm i diameter). Sothesby forventer, at den vil indbringe omkring usd 19 millioner, hvilket i så fald vil slå verdensrekorden i pris pr. carat for en diamant.

Om end jeg (for tiden) ikke formidler diamanter i omtalte prisniveau, er det altid interessant at følge med i resultatet af en sådan auktion, som den forestående.

Hammerslaget på en sådan sten kan om ikke andet sætte fut i festen i diamantbranchen og vil uvægerligt præge priserne på de farvede diamanter i alle størrelser fremover. 

Profil
Katerina Pitzner authorimage Katerina Pitzner blogger om det, der er værd at vide inden for diamantbranchen. Uanset om du overvejer at investere i egne ædelstene eller bare deler interessen for den eksklusive handelsvare, er Katerinas blog det rette sted at følge med.

På vegne af private forbrugere og investorer handler Katerina Pitzner direkte på verdensmarkedets diamantbørser og sidder selv som direktør for Copenhagen Diamond Exchange. Hun er desuden forfatter til bogen ”Diamantjægeren – en rå verden i glimt”.

Få Katerinas indlæg
som RSS-feed her
 
Tidligere bloggere på borsen.dk