Solstik i Arbejdstilsynet

Lisbet Røge Jensen

Husker du David Karsbøls kronik fra sidste uge, der gik under overskriften Afskaf Arbejdstilsynet? Væk med det, skrev han. Det blander sig utilbørligt, påtvinger erhvervslivet at investere i overflødigt og omkostningsfuldt sikkerhedsudstyr, kræver virksomhedernes tid, når de skal servicere henvendelser fra bureaukraterne og er i det store hele spild af penge.

Skrap kost, for se nu her. I sommervarmen kommer Arbejdstilsynet virkelig til sin ret med en advarsel: Det bliver varmt, rigtig varmt, og vi risikerer hovedpine. Selvom Tilsynet ifølge 3F ikke reagerer med påbud er man klar med vejledning, når landets arbejdspladser inspiceres. Arbejderbevægelsen er selvfølgelig glad for at holde mikrofonen for alle Tilsynets gode råd:

- Hold pauser
- Tag let påklædning på. Hvis du arbejder i uniform, hold da længere pauser
- Kræv adgang til rigeligt drikkevand
- Risikogrupper (gravide, ældre og andre stakler) skal have endnu længere pauser
- Hjælp hinanden. Hvis nogen besvimer, tilkald da ambulance

Godt vi har Arbejdstilsynet. Ellers ville mellemmenneskeligheden ikke have en chance.


 

Se flere blogsProfil

Lisbet Røge Jensen

Lisbet Røge Jensen

redaktør og lederskribent, Børsen
På denne blog holdes kapitalismens fane højt. Kig her efter de små ting, der tegner de store liberale linjer i samfundet, og kig efter godt og dårligt nyt om frie markeder, frie mennesker og personligt ansvar.

Lisbet Røge Jensen støber kugler i Børsens holdningsmæssige hovedsæde, debatredaktionen, og er redaktør på avisens hyldest til dem, der tør noget og gør noget - bogen "De handlende" - som Børsen udgav i april 2017. Hun er i tidernes morgen uddannet realkreditrådgiver og siden hen cand.merc. fra CBS.