SENESTE NYT KURSER Bliv kunde

Sådan løfter du din tøjstil

authorimage
BLOGS
Af: Torsten Grunwald
05. Jul 2013

En læser skrev:

--

Hej Torsten

Jeg er en ung mand på 20 år, der for nyligt er blevet interesseret i den klassiske herremode […] Mit spørgsmål til dig er, hvordan man som ung studerende skal bygge sin garderobe op. Jeg har desværre ikke råd til at købe skræddersyede jakkesæt og håndlavede sko. Det er blevet for kedeligt kun at gå rundt i et par snickers, et par jeans og en skjorte. Hvor skal man begynde?

Mvh. Frederik

 

--

Hej Frederik

Det er afgørende, at du først tager bestik af dig selv og det liv, du fører. Glem smoking, mørkeblåt jakkesæt og hvide skjorter, hvis du kun kan bruge dem helt undtagelsesvis. Alt for mange ender med en klassisk og dyr garderobe, der får lov at visne i klædeskabet, fordi drømmen om at leve som James Bond ikke lod sig udfolde i praksis.

Der er mere økonomi og elegance i at vælge en klassisk påklædning, der har forbindelse til dagligdagen, men opgraderer den stilmæssigt. I stedet for jeans kan du for eksempel skifte til chinobukser i en kraftig bomuld. Og som supplement til dine sneakers kan du erhverve dig et par mørkebrune lædersko med åben snøre eller et par brune monksko med spænder. Køb dem maskinrandsyede, selvom de koster mere end de limede og gennemsyede sko. Randsyede sko holder længst. Mærker som Meermin og Loake maskinrandsyr deres sko til en rimelig penge.  

Du kan også handle en sportsjakke, altså en selvstændig jakke. Den kan være en blå blazer med metalknapper, eller en brunlig eller grå jakke, eventuelt en tweedjakke.

Har du først en sportsjakke, er det nærliggende at tænke over et par alsidige slips. Begynd fx med et stribet blåt og et ensfarvet vinrødt. Du kan også overveje et par grå flannelsbukser til din sportsjakke.

To-tre ensfarvede pullovere i merinould og med crewneck og v-hals kan også løfte påklædningen. De fungerer som det ydre lag på skjorten eller isolerer mellem jakke og skjorte på køligere dage.

Når dagsligdagsgardroben er opgraderet, er det tid til at gå videre. Måske er det smokingen, der venter. Måske er det et mørkt jakkesæt og et par sorte oxfordsko. Måske er det bare flere sportsjakker og flere brune lædersko, så du kan lege endnu mere med sammenstilling af den daglige påklædning.

Lad snusfornuften råde i alle tilfælde.

VH Torsten

 

PS

Jeg har engang nedfældet fem principper til studerende om stil. Du finder dem her:
http://stiljournalen.blogspot.dk/2011/11/tanker-om-studerende-og-stil.html

Jeg har også udarbejdet en liste over basisgarderoben: http://stiljournalen.blogspot.dk/2011/04/basisgarderoben.html

Og så har jeg udarbejdet nogle staldtip til den unge læser: http://stiljournalen.blogspot.dk/2009/01/staldtip-til-en-elegantier.html

 
Profil
Torsten Grunwald authorimage Torsten Grunwald ved alt om jakkesæt, skjorter, slips og resten af herregarderoben, og på bloggen deler han ud af både aktuelle trends i herremoden og klassiske pejlemærker til det velsiddende jakkesæt og de passende sko til enhver anledning.

Siden 2004 har Torsten Grunwald skrevet om herremode for Børsen. Han driver butikken www.grunwald-true-style.com og udgav i 2014 den anmelderroste bog Den velklædte mand i samarbejde med Peter Lund Madsen. Bogen bærer samme navn som Grunwalds egen blog om god tøjstil, www.denvelklædtemand.dk.

Få Torstens indlæg
som RSS-feed her
 
Tidligere bloggere på borsen.dk