Nye baner for byggeri af nye super sygehuse

authorimage
BLOGS
Af: Carl Holst
02. jul 2013

I løbet af de kommende år bliver der bygget otte nye supersygehuse til 40 milliarder kroner. Det er en stor udfordring, som kræver, at vi tænker i helt nye baner.

Derfor har vi i Region Syddanmark inviteret nogle af verdens største og dygtigste udbydere inden for hospitalsbyggeri til at mødes og tænke i nye og bæredygtige løsninger inden for sundhedsløsninger og hospitalsbyggeri.

Det sker den 30. september og 1. oktober, hvor vi i Region Syddanmark er vært for konferencen ”Hospital+Innovation Congress - partnering for sustainable health care design”.

Godt begyndt er halvt fuldendt. Derfor har vi lige nu – her midt i juni - afholdt en såkaldt præ-event i Odense, hvor nogle af de største aktører inden for det private og offentlige satte sig ved det samme bord for at pege på og sætte rammerne for de udfordringer, der skal arbejdes med på selve konferencen.

Rundt om bordet var store aktører som Mayo Clinic, Microsoft, Cisco, KRONIK GUNE og Philips.  Og  sammen med os i regionerne blev der arbejdet intensivt med de temaer, der vil blive gået i dybden med på selve konferencen.

Det er vigtigt at sætte politisk fokus på velfærdsteknologi og sundhedsinnovation. Vi taler om et marked i enorm vækst, og ved at fokusere på et offentlig-privat samarbejde, kan vi skabe ikke bare fantastiske hospitaler men også et grundlag for fremtidens økonomi i Danmark.

Vi har sendt en åben invitation til verden om at indgå i et samarbejde med os i det offentlige.

Med den store opbakning, der har været til præ-eventen og er til den kommende konference både fra internationalt og nationalt hold, håber og tror jeg på, at vi er med til at støbe et stærkt og bæredygtigt fundament af den nyeste viden inden for hospitalsbyggeri og til at styrke tre forskellige bundlinjer: En mere effektiv offentlig sektor, øget vækst og større livskvalitet for de borgere, som benytter sig af fremtidens hospitaler.

Rigtig god sommer!

Profil
Carl Holst authorimage Forhenværende formand for Team Danmark og regionsrådsformand for Region Syddanmark. Har gennem mange år været en central person - både i det kommunale Danmark og i partiet Venstre.

Twitter

Tidligere bloggere på borsen.dk