Giv licensen et koldt bad

Lisbet Røge Jensen

I sin iver efter at forsvare beslutningen om at sende hele 134 public service-medarbejdere til det igangværende folkemøde på Bornholm fik DRs nyhedsdirektør udtalt sig lidt pudseløjerligt. Han, Ulrik Haagerup, sagde følgende til fagbladet Journalisten:

"Der ville sikkert være flere seere i det, hvis vi dækkede en sexmesse. Men det er ikke vores opgave. Vores opgave er at gøre danskerne klogere og give dem mulighed for at få indsigt i væsentlige emner. Det tror jeg, Folkemødet kan.”

Det kan Folkemødet nok. Lad de 134 udsendte om det. Men sammenligningen med en sexmesse? Den var spøjs. For, er det kun sexmesser, der ikke er public service? Hvad med fx. sprøjteorgasmer og et godt blæs? Eller den perfekte penis, præstationsevne og onani? Og kønslæber, intimbarbering og tantramassage?

Disse spørgsmål er helt rimelige, selvom de virker komplet tåbelige, for DR leverer jo masser public service-sex! (I tvivlstilfælde bør man helt bestemt klikke på links'ne ovenfor). Man kan naturligvis synes, at Statsradiofonien leverer public service-sex på en progressiv måde, fordi den kalder programmerne noget upassende, men sex er det. Messe eller ej.

Når alt kommer til alt, har Haagerup dog ret: Sexmesser og sprøjteorgasmer er virkelig ikke public service. Vel? Så lad os fremover blive fri for det og få endnu mere dækning af småsnaldrede toppolitikere i cirkustelte. Vi kunne også give licensen et koldt bad – det ville faktisk være endnu bedre.


 

Se flere blogsProfil

Lisbet Røge Jensen

Lisbet Røge Jensen

redaktør og lederskribent, Børsen
På denne blog holdes kapitalismens fane højt. Kig her efter de små ting, der tegner de store liberale linjer i samfundet, og kig efter godt og dårligt nyt om frie markeder, frie mennesker og personligt ansvar.

Lisbet Røge Jensen støber kugler i Børsens holdningsmæssige hovedsæde, debatredaktionen, og er redaktør på avisens hyldest til dem, der tør noget og gør noget - bogen "De handlende" - som Børsen udgav i april 2017. Hun er i tidernes morgen uddannet realkreditrådgiver og siden hen cand.merc. fra CBS.