Sur agurk med skumfidus

authorimage
BLOGS
Af: Line Rosenvinge
03. jun 2013

Det siges ofte og gerne at kunst handler om generøsitet, at kunstneren giver publikum noget, som de ikke har bedt om – og som markedet endnu ikke efterspørger. Man kan lade sig overraske.

Nogle gange er man heldig at få noget med sig, når man går på kunstudstilling. For eksempel kommer et venligt menneske bærende på en serveringsbakke med små anretninger af noget, man kan spise, hvis man tør.

For nylig fik jeg en sur agurk spiddet på en tandstikke og placeret i en skumfidus, der sidder som låg på en lille keramisk beholder med varm te. Værsgo! Lidt surt, lidt sødt og noget at skylle efter med. Lige præcis sådan, som vi burde gå til kunsten.

Når man besøger en større udstilling med en mangfoldighed af meninger og materialer, så er det som et tag-selv-bord af surt og sødt. Nogle kunstværker er lige til at labbe i sig; mums – giv mig én mere. Andre har en bitter eftersmag; yrk – hvad sker der lige her. Det kan give stof til eftertanke, som man faktisk siger.

Kunstneren bag det her omtalte kunstværk, Kasper Hesselbjerg,  skriver endda på siden af den keramiske form "og tanken", som en afstumpet ikke-sætning, vi selv kan bruge til afslutning eller indledning af en sætning.

Hesselbjerg tilbyder de små anretninger som del af sit afgangsprojekt på Kunsthal Charlottenborg, hvor besøgende på uannoncerede tidspunkter bliver budt på sur agurk, skumfidus og velgørende te i keramisk beholder med ordleg. Det skal også siges, at teen er en særlig kinesisk te, der skulle være god for fordøjelsen. Nemlig pu-er shucha te.

Samme kunstner har iøvrigt i kunsthallens reception opsat en automat med forfriskninger, som man man kender det fra togstationer og lignende offentlige rum med stor menneskestrøm. Men kunstnerens automat byder ikke kun på forfriskninger som læskedrikke og shokoladebarer, her ligger også diverser publikationer fra eget forlag. Måske man skulle kaste nogle mønter i automaten og købe boblevand såvel som bogværk og lade sig overraske?


Det omtalte værk kan opleves på afgangsudstillingen for de 37 dimittender fra Kunstakademiets Billedkunstskoler, der udstiller på Kunsthal Charlottenborg, Kongens Nytorv 1, til og med den 11. august 2013. 

Profil
Line Rosenvinge authorimage Taler ofte og gerne om kulturens væsentlighed, har høje tanker om kunstens værd og stiller krav til kunstens kunnen. Deler det, som er godt og vurderer også det, som går galt. Her på bloggen får du en fornemmelse for aktuelle hændelser fra kulturens verden med tanke på bredere relevans. Men du får også indblik i afkroge af kunstlivet, som du ellers ikke møder den i dagspressen.

Rosenvinge er siden 2005 selvstændig via Tender Task som kunstkritiker, forretningsudvikler og salonværtinde.

Få Lines indlæg
som RSS-feed her
Tidligere bloggere på borsen.dk