3 super sjældne diamanter

authorimage
BLOGS
Af: Katerina Pitzner
21. maj 2013

Det er ikke fordi, de er særligt store. Det er heller ikke fordi, de er særligt rene. Men de er RØDE, og det gør dem til noget ganske særligt.

For første gang i Argyle-minens 30 årige historie udbyder Rio Tinto nu hele 3 super sjældne røde diamanter.

Det bemærkelsesværdige fund er på alles læber i den internationale diamanthandel i disse dage, da resultatet af salget kommer til at påvirke priserne på farvede diamanter i fremtiden.

Siden minedriften startede i 1983 har Argyle leveret 90% af alle pink diamanter til verden. Der er, i de 30 år, kun blevet tilbudt 6 stykker, som er certificerede som “Fancy Red” (den mest sjældne diamantfarve) af Gemological Institute of America.

Samtidig er det første gang i 8 år, at en tender tilbyder en farvet diamant større end 3 ct.

Argyle Imperial, som den store Fancy Intense Orangy Pink hedder, vejer 3.02 ct.

Den anden er en 1.56 ct. I2 Fancy Red, som er blevet døbt Argyle Phoenix.

Og den sidste, som kaldes Argyle Dauphine vejer 2.51 ct. og har farven Fancy Deep Pink SI2

Særligt inviterede kan inspicere disse og byde på hele tenderen indtil den 8. Oktober i år, der ialt indeholder 64 diamanter, hvoraf 58 er pink, 3 er røde og 3 er blå. 

Profil
Katerina Pitzner authorimage Katerina Pitzner blogger om det, der er værd at vide inden for diamantbranchen. Uanset om du overvejer at investere i egne ædelstene eller bare deler interessen for den eksklusive handelsvare, er Katerinas blog det rette sted at følge med.

På vegne af private forbrugere og investorer handler Katerina Pitzner direkte på verdensmarkedets diamantbørser og sidder selv som direktør for Copenhagen Diamond Exchange. Hun er desuden forfatter til bogen ”Diamantjægeren – en rå verden i glimt”.

Få Katerinas indlæg
som RSS-feed her
 
Tidligere bloggere på borsen.dk