SENESTE NYT KURSER Bliv kunde

Kropsscanning vil forandre modeindustri og forbrug

authorimage
BLOGS
Af: Torsten Grunwald
23. Apr 2013

Alverden skal skrives i digitale data.

Tænk på Google, der er i færd med at kopiere hver en papirbog og filme hver en gade i hver by på de syv kontinenter, så vi kan finde dem online på få sekunder.

Vores krop er også i sigtekornet. Scanningsmaskiner, der kan registrere vores statur med millimeters nøjagtighed, spreder sig, og det samme med softwaren, der kan visualisere os i en 3D-profil.

Kropsscanning lyder måske en smule intimiderende. Men den gør det bekvemt for os. Vi slipper for at bruge tid på at besøge en fysisk butik for at prøve tøj, sko eller solbriller. I stedet kan vi oploade vores 3D-profil - vores “avatar” - og virtuelt prøve gevandter som en anden påklædningsdukke. Vi kan fx se, hvordan bukserne sidder om bagenden, og hvordan fødderne arter sig i et par sko.  

Vores avatarer vil også hjælpe producenterne. De kan teste nye design på vores digitale kroppe, forbedre udvalget af størrelser og reducere antallet af returvarer. Producenterne kan levere højere kvalitet mere effektivt med kropsscanninger og avatarer.

Sådan kunne scenariet da se ud. Der er flere forudsætninger og spørgsmål.

Der mangler blandt andet et svar på, hvordan vi rent praktisk bliver scannet nemt og korrekt, ligesom det heller ikke er tydeligt, hvordan producenterne uden videre får dannet fyldestgørende 3D-profiler af deres beklædningsstykker. Der mangler også svar på, hvordan vi styrer ejerskab og fortrolighed om vores avatarer.

Men kropsscanning af kunder i tøj- og modeindustrien er på vej. Det kan der næppe være tvivl om.

Alverden skal skrives i digitale data.


--
Udvalgte kilder:

http://www.npr.org/blogs/alltechconsidered/2012/06/04/154284798/do-these-pants-make-me-look-body-scans-for-a-better-fit

http://www.bodyscan.human.cornell.edu/scene7354.html

http://www.slate.com/blogs/future_tense/2012/07/19/me_ality_body_scanner_creates_an_avatar_to_make_clothes_shopping_a_breeze_.html

http://stiljournalen.blogspot.dk/2009/10/malkonfektion-med-scanning.html 

Profil
Torsten Grunwald authorimage Torsten Grunwald ved alt om jakkesæt, skjorter, slips og resten af herregarderoben, og på bloggen deler han ud af både aktuelle trends i herremoden og klassiske pejlemærker til det velsiddende jakkesæt og de passende sko til enhver anledning.

Siden 2004 har Torsten Grunwald skrevet om herremode for Børsen. Han driver butikken www.grunwald-true-style.com og udgav i 2014 den anmelderroste bog Den velklædte mand i samarbejde med Peter Lund Madsen. Bogen bærer samme navn som Grunwalds egen blog om god tøjstil, www.denvelklædtemand.dk.

Få Torstens indlæg
som RSS-feed her
 
Tidligere bloggere på borsen.dk