På jagt efter den største diamant

authorimage
BLOGS
Af: Katerina Pitzner
11. jan 2013

Når potentielle diamantkøbere går på jagt, bliver de ofte overraskede og forvirrede. Det kan synes svært at gennemskue prisstrukturen og ikke mindst forklaringen på priserne på de enkelte sten.

Mange ved ikke, hvordan de får mest mulig diamant for pengene, og inden jeg afslører mine 3 bedste tips, må jeg slå fast, at kvalitet, størrelse og pris ALTID hænger sammen. Der er dog alligevel nogle ting, man kan være opmærksom på for at optimere sine muligheder for at få mest mulig sten for pengene.

De fleste af mine kunder er oftest ude efter den størst mulige diamant, inden for budgettet, i en ”anstændig” kvalitet, hvilke faktorer selvfølgelig altid er subjektive.

Hvis størrelse er den vigtigste faktor, er her nogle anvendelige råd til jagten:

1) Gå efter alle andre slibninger end den runde.

Den runde diamant er den dyreste, da det er den form, man mister mest ved under slibningen.

For sammenligningens skyld har jeg lige tage pulsen på markedet, og her er nogle eksempler, hvor der er tale om samme størrelse/vægt (CT) og samme kvalitet, men forskellige former/slibninger:

(priserne er estimerede detailpriser)

1 CT rund brillant I SI2 70.000- 80.000

1 CT dråbeformet brillant I SI2 40.000 – 60.000

1 CT princess cut (kvadratisk) brillant I SI2 45.000 – 60.000

 

2 CT rund brillant I SI2 180.000 – 210.000

2 CT dråbeformet brillant I SI2 100.000 – 130.000

2 CT princess cut brillant I SI2 90.000 – 120.000

2) Vælg ikke den fineste farve. Den reneste diamant er den dyreste, og for hvert farvetrin man går ned, bliver stenen væsentligt billigere. Den fineste farve er D, herefter kommer E, F, G, H, I, J, K, L, M, N, O, P, Q.

3) Vælg ikke den reneste. Mange indeslutninger – eller diamantkarateristika, som de også kaldes, er usynlige for øjet og billigere end de meget rene.

HUSK:

Uanset hvilken form og kvalitet, der er tale om, bør man ALDRIG gå på kompromis med kvaliteten af slibningen. Den bør mindst vere VG (very good), men helst Excellent.

En diamant af høj kvalitet, men dårlig slibning performer altid dårligere end en mindre god diamant med perfekt slibning.

Størrelse, kvalitet og pris hænger ALTID sammen. Tro ikke, at du har gjort et kup, hvis du sammenligner 2 tilsyneladende ens sten og den ene er bemærkelsesværdigt billigere end den anden. Der er altid en forklaring, og den er næppe til købers fordel.

Profil
Katerina Pitzner authorimage Katerina Pitzner blogger om det, der er værd at vide inden for diamantbranchen. Uanset om du overvejer at investere i egne ædelstene eller bare deler interessen for den eksklusive handelsvare, er Katerinas blog det rette sted at følge med.

På vegne af private forbrugere og investorer handler Katerina Pitzner direkte på verdensmarkedets diamantbørser og sidder selv som direktør for Copenhagen Diamond Exchange. Hun er desuden forfatter til bogen ”Diamantjægeren – en rå verden i glimt”.

Få Katerinas indlæg
som RSS-feed her
 
Tidligere bloggere på borsen.dk