Gunstige udsigter for diamantbranchen

authorimage
BLOGS
Af: Katerina Pitzner
08. jan 2013

Uanset hvilke analyser og rapporter jeg stikker næsen ned i for tiden, peger alt på at 2013 bliver et godt år for diamantbranchen.

Adm. dir for De Beers, Philippe Mellier udtalte i slutningen af 2012 at udbuddet af rådiamanter vil være begrænset i 2013, hvilke kan medføre prisstigninger på de rå diamanter. Det vil i sagens natur også påvirke prisen på de slebne diamanter.

Det kan betyde, at værkstederne i Surat i Indien, hvor verdens største diamantslibercentre ligger, vil få meget travlt. Indien er den største rådiamant importør i verden med en samlet import på næsten 9 milliarder USD. Ifølge Times of India faldt priserne på rådiamanter med næsten 16% sidste år efter at have steget 20 pct. 3 år i træk.

Selvom priserne også faldt på visse størrelser og kvaliteter inden for slebne diamanter i anden halvdel af 2012, (mens andre steg),  forventer flere industrikilder, at den stadig voksende kinesiske efterspørgsel vil bidrage til at styrke priserne det kommende år . Den kinesiske og indiske efterspørgsel udgjorde omkring 20% af den globale diamantefterspørgsel i 2012 og Anglo American plc spår at netop dette markedet vil stige til 28% i 2016.

Også auktionshusene afslører rekordpriser på diamanter gennem hele 2012. Hos både Sothesby og Christies rapporterer tilfredse sælgere med glæde resultaterne af deres diamantsalg.

Om de positive forventninger til 2013 bliver indfriet, vil tiden vise, og i mellemtiden vil jeg læne mig opad et meget pålideligt udsagn fra bestyrelsesformanden fra Rapaport Group, Martin Rapaport:

”The real value of diamonds must be based on real money from real buyers”

Profil
Katerina Pitzner authorimage Katerina Pitzner blogger om det, der er værd at vide inden for diamantbranchen. Uanset om du overvejer at investere i egne ædelstene eller bare deler interessen for den eksklusive handelsvare, er Katerinas blog det rette sted at følge med.

På vegne af private forbrugere og investorer handler Katerina Pitzner direkte på verdensmarkedets diamantbørser og sidder selv som direktør for Copenhagen Diamond Exchange. Hun er desuden forfatter til bogen ”Diamantjægeren – en rå verden i glimt”.

Få Katerinas indlæg
som RSS-feed her
 
Tidligere bloggere på borsen.dk