SENESTE NYT KURSER Bliv kunde

Crony capitalism

authorimage
BLOGS
Af: Nikolaj Stenberg
13. Nov 2012

Crony capitalism” er et af de begrebet, der virkelig mangler en dansk-oversættelse til: Det beskriver et økonomisk system, hvor udnyttelsen af politiske bekendtskaber og netværk har afgørende indflydelse på en virksomheds drift og profitabilitet.

Randall G. Holcombe fra Mercatus Center på George Mason University har udsendt et arbejdspapir om fænomenet; konklusionen fremgår af titlen: Crony Capitalism – By-Product of Big Government. Det viser sig nemlig, at crony capitalism kun kan fungere, fordi statsmagterne i stigende grad blander sig i markedsøkonomien og prisdannelsen.

Herfra skal der blot opfordres til, at så mange som muligt i embedsværket og det politiske system kaster et blik på papiret og tager dets konklusioner seriøst.

Med mindre selvfølgelig, man ikke har noget imod crony capitalism.

Profil
Nikolaj Stenberg authorimage Nikolaj blogger om de danske og europæiske retsstaters gode og dårlige sider, den politik der føres og de konsekvenser dén har for erhvervslivet og borgernes rettigheder. Det er emner, som Nikolaj er velbevandret i både fagligt og praktisk, og som han har været præmieret til Danmarks bedste blogger for at skrive om.

Nikolaj arbejder i en statslig myndighed. Alt hvad han skriver her på bloggen er i eget navn og for egen regning.

Kontakt Nikolaj

Twitter

Tidligere bloggere på borsen.dk