Nedfrosne diamanter i Københavns nye Diamantbørs

authorimage
BLOGS
Af: Katerina Pitzner
12. nov 2012

Når man skal være værtinde for et arrangement, hvor der udstilles diamanter og kostbare smykker, er sikkerheden altid en udfordring. Og hvordan løser man det issue?

Det var i hvert fald en meget alternativ sikkerhedsløsning, der forleden blev benyttet under Copenhagen Diamond Exchange åbningsarrangement for de særligt indviede.

CPHDEX, som den nye børs forkortes, er en handelsplads for køb, salg og vurdering af diamanter, hvor alle interesserede kan købe, sælge og bytte diamanter.

Med en ambition om at være Skandinaviens foretrukne diamanthandelssted giver Copenhagen Diamond Exchange investorer og almindelige smykkeinteresserede adgang til mere end 50.000 diamanter. Stenene kommer via et samarbejde med flere internationale diamantgrossister, der tilbyder adgang til deres lagerlister til noget, der minder om grossistpriser.

Det betyder, at der kan spares ml 20-40% når man handler gennem CPHDEX sammenlignet med butikspriser. Copenhagen Diamond Exchange fungerer som mellemled mellem kunden og sliberiet eller den broker, som sidder med stenen.

Diamond Calculator, der er diamantbørsens unikke værktøj, giver brugerne mulighed for at søge efter diamanter ud fra selvvalgte kriterier, så som pris, størrelse og/eller kvalitet og certifikater.

Hvis ubudne gæster skulle have følt sig fristet til at snuppe en diamant eller to, ville de mest effektive våben være en hårtørrer og en ishakke.

Vareprøverne var nemlig nedfrosne…- eller skulle jeg sige indfrosne. De mange 12 x 12 x12 cm isterninger, der var stablet og bygget op, som man gør med gemene byggeklodser, indeholdt løse diamanter og smykker og var fuldstændig gennemsigtige. Den visuelle effekt tiltrak mange nysgerrige blikke (og fingre)  og det 250 kg frosne arrangement løste elegant sikkerhedsudfordringen.

Profil
Katerina Pitzner authorimage Katerina Pitzner blogger om det, der er værd at vide inden for diamantbranchen. Uanset om du overvejer at investere i egne ædelstene eller bare deler interessen for den eksklusive handelsvare, er Katerinas blog det rette sted at følge med.

På vegne af private forbrugere og investorer handler Katerina Pitzner direkte på verdensmarkedets diamantbørser og sidder selv som direktør for Copenhagen Diamond Exchange. Hun er desuden forfatter til bogen ”Diamantjægeren – en rå verden i glimt”.

Få Katerinas indlæg
som RSS-feed her
 
Tidligere bloggere på borsen.dk