Business as usual

authorimage
BLOGS
Af: Katerina Pitzner
27. okt 2012

I går var jeg på en af mine hyppige ture til Antwerpen. Præcis som i København, var der også her koldt og fugtigt, da jeg steg ud af flyet i Bruxelles. Som sædvanlig stod min pligttro chauffør, Marcel, og ventede på mig. “Any news”, spurgte jeg, da jeg steg ind i hans bil.

“No, not really Miss Pitzner, business as usual”, svarede han.

Mine ærinde denne gang var at lukke 3 handler, kigge på nye sten og tage forbi en diamantsliber med en uheldig kundes beskadiget diamant.

Da min branche jo ikke er præget af megen unødvendig tidsspilde og small talk, kunne jeg ikke lade være med at smile, da jeg fulgtes med en broker til et kontor. På vejen mødte han en anden, som han tydeligvis kendte. Heller ikke her bliver der stoppet op og udvekslet tidsrøvende høfligheder.

Den anden spurgte ham: “How are you”? Min broker svarede: “one grainers F/G VS”?

 “Ok”, kvitterede den anden broker, hvorefter vi forsvandt ud af hinandens åsyn.  Min brokers svar handlede ingenlunde om hans velbefindende, han oplyste blot, at han var i markedet efter nogle 0,25 ct diamanter i farverne F/G (Top Wesselton) i klarheden VS (very small inclusion). Bum!

Alligevel var der noget, som ikke var as usual. I indgangen til alle kontorer og børser hang en efterlysning af en mand. Jeg spurgte, hvad det drejede sig om.

“Oh, the police is looking for this guy who committed a tiger kidnapping”.

Tiger kidnapping?! På dansk oversættes det til tiger røveri, og ifølge Wikipedia (citat): En tiger kidnapning eller tiger røveri involverer to separate forbrydelser. Den første forbrydelse involverer sædvanligvis en bortførelse af enhver person eller ting.  I stedet for at kræve penge, kræver fangevogterne, at en anden forbrydelse bliver begået på deres vegne. Den anden forbrydelse kan være alt fra røveri, mord eller at plante en bombe. En person eller et element bliver holdt som gidsel indtil fangevogternes krav er opfyldt.

Og præcis dette var sket for nylig for en broker i Diamond District. Han var kommet hjem efter arbejde og fundet sin hustru i håndjern bevogtet af nogle forbrydere. De havde herefter udstyret ham med sprængstof og kamera på kroppen og bedt ham tage tilbage til kontoret og tømme pengeskabet, mens de ventede i hjemmet med hustruen.

Mine 3 handler blev til fem. Diamantmarkedet er blødt lidt op i øjeblikket, hvorfor man nu kan gøre nogle særdeles fornuftige handler inden for mellemstore sten.

Da jeg satte mig ind i bilen og var på vej til lufthavnen sagde jeg til Marcel.

“I have news for you”, hvorefter jeg fortalte ham om tiger røveriet. Uimponeret svarede han: “Oh well, business as usual.” 

 
Profil
Katerina Pitzner authorimage Katerina Pitzner blogger om det, der er værd at vide inden for diamantbranchen. Uanset om du overvejer at investere i egne ædelstene eller bare deler interessen for den eksklusive handelsvare, er Katerinas blog det rette sted at følge med.

På vegne af private forbrugere og investorer handler Katerina Pitzner direkte på verdensmarkedets diamantbørser og sidder selv som direktør for Copenhagen Diamond Exchange. Hun er desuden forfatter til bogen ”Diamantjægeren – en rå verden i glimt”.

Få Katerinas indlæg
som RSS-feed her
 
Tidligere bloggere på borsen.dk