Gigantisk russisk diamantfund holdt hemmeligt!

authorimage
BLOGS
Af: Katerina Pitzner
19. sep 2012

Jeg var ikke mere end lige landet her til morgen efter en forretningstur til Kina, hvor jeg har talt med noget, der føles som Gud og hver mand. Sagen er den, at jeg gerne vil udvide min forretning til Kina. Det blev til snakke med alt fra danske topledere, amerikanske ambassadører, kinesiske mafiamedlemmer, diamantproducenter, konsulenter og konsulater til frække taxachuffører.

Bedst som jeg sidder og arbejder på at revidere min forretningsplan, bliver jeg ringet op af en journalist fra udlandet, der beder mig kommentere på det revolutionerende diamantfund russerne lige har afsløret, der alene er 10 gange større end de nuværende globale diamantdepoter. “Øhhh, can I call you back in 10 minutes please”?, svarede jeg, mens jeg undrede, om det var nogen, der lavede sjov med med mig.

Jeg havde ingen anelse om, hvad han refererede til, men så straks mit eksistensgrundlag og min forretningsplan ligge i ruiner. Gisp!

Jeg foretog nogle opkald til kolleger og producenter i Antwerpen, Hong Kong og New York. Ingen her havde hørt om russernes hemmelighed selv om det meste af verdenspressen i dag skriver om det.

I 40 år har russerne holdt på en hemmelighed, der kunne have fået hele verdens diamantbørser til at gå rabundus.

Først nu har de afsløret det enorme fund, der blev gjort i 1970’erne i det golde Popigai område i Sibirien.

Det siges at være en beholdning, der ligger under et 35 millioner år gammelt asteroidekrater, der er så enormt, at de ville kunne levere diamanter til hele verden i de næste 3000 år.

Inden jeg når at kløjs i morgenkaffen og se mig om efter et nyt arbejde, erfarer jeg, at det slet ikke handler om de diamanter, jeg beskæftiger mig med.

Nikolai Pokhilenko, der leder Geologisk og Mineralsk Institute i Novosibirien fortalte nyhedsbureauet RIA Novosti, at disse diamanter indholder andre molekylære former for kulstof end smykke -og investeringsdiamanter. De kan være dobbelt så hårde som almindelige diamanter og er derfor særligt egnede til industrielle formål. Envidere forklarede han, at disse med deres særlige hårdhed og store kornstørrelse (noget som man absolut ikke ønsker i en smykkesten) har ekseptionelle gode slibeegenskaber.

Pokhilenko fastslog samtidig, at de kan føre til en “revolution” i forskellige brancher, men at de ikke kan forstyrre smykkediamantmarkedet.

Om russerne nogen sinde vil investere de mange milliarder, det koster at udvinde disse industridiamanter vil vise sig.

Imens kan andre ånde lettet op og fortsætte deres kinesiske diamanteventyr.

 

Profil
Katerina Pitzner authorimage Katerina Pitzner blogger om det, der er værd at vide inden for diamantbranchen. Uanset om du overvejer at investere i egne ædelstene eller bare deler interessen for den eksklusive handelsvare, er Katerinas blog det rette sted at følge med.

På vegne af private forbrugere og investorer handler Katerina Pitzner direkte på verdensmarkedets diamantbørser og sidder selv som direktør for Copenhagen Diamond Exchange. Hun er desuden forfatter til bogen ”Diamantjægeren – en rå verden i glimt”.

Få Katerinas indlæg
som RSS-feed her
 
Tidligere bloggere på borsen.dk