SENESTE NYT KURSER Bliv kunde

Ekkokammeret

authorimage
BLOGS
Af: Nikolaj Stenberg
26. Aug 2012

I Amerika har de nyhedskanalen Fox News, som har en ideologisk slagside. Det ved vi også i Danmark at kanalen har og netop derfor, kalder man på den ekstreme venstrefløj den danske kanal TV2 News for ”TV2 Fox News”. Det kalder man kanalen, fordi man mener, at den har en bias til fordel for de mindre socialistiske partier og til ulempe for de mere. Der er således tale om en belejlig lille stråmand, som man kan fyre af, så snart man hører en nyhed, som man ikke kan lide.

Hvad der er mindre kendt i Danmark er, at Fox News har et par konkurrenter – med modsat ideologisk fortegn. På TV-fronten er der særligt MSNBC, hvis linje helt officielt er socialistisk. Hos de trykte medier, udgør avisen med det særlige forhold til Apple Corp., New York Times, en mediemæssig opposition til de mere borgerlige.

Så meget er New York Times faktisk proponent for socialistiske synspunkter, at en Pew Research-undersøgelse netop har vist, at NYT’s troværdighed er så lav, at man på dette parameter ikke er bedre stillet blandt republikanere, end Fox News er blandt demokrater. Arthur Brisbane, der er afgående læserredaktør på avisen, spørger i en klumme i dag, om dét er en hensigtsmæssig udvikling og strejfer i den anledning, tre problemer:

“Across the paper’s many departments so many share a kind of political and cultural progressivism that this worldview virtually bleeds through the fabric of The Times.”

“[D]evelopments like the Occupy movement and gay marriage seem almost to erupt in The Times, overloved and undermanaged, more like causes than news subjects.”

“[T]he hive on Eighth Avenue is powerfully shaped by a culture of like minds — a phenomenon … that is more easily recognized from without than from within.”

Det er ekkokammer-effekten, Brisbane beskriver og den kendes fra mange organisationer, medier og firmaer. 

Det er ekkokammer-effekten, Brisbane beskriver og den kendes fra mange organisationer, medier og firmaer.

Selvom alle ved at effekten indtræffer og er konstaterbar, så har vi i Danmark alligevel et Danmarks Radio- og ”RUC-segment”, der benægter og benægter - i hvert fald når det kommer til Danmarks Radio.

Dét er da lidt påfaldende.

Profil
Nikolaj Stenberg authorimage Nikolaj blogger om de danske og europæiske retsstaters gode og dårlige sider, den politik der føres og de konsekvenser dén har for erhvervslivet og borgernes rettigheder. Det er emner, som Nikolaj er velbevandret i både fagligt og praktisk, og som han har været præmieret til Danmarks bedste blogger for at skrive om.

Nikolaj arbejder i en statslig myndighed. Alt hvad han skriver her på bloggen er i eget navn og for egen regning.

Kontakt Nikolaj

Twitter

Tidligere bloggere på borsen.dk