SENESTE NYT KURSER Bliv kunde

Farvel til taske, tegnebog og armbåndsur

authorimage
BLOGS
Af: Torsten Grunwald
12. Jul 2012

Den teknologiske udvikling er ikke sentimental. Den er darwinistisk. Den lader iskoldt dimser og aggregater bukke under, der ellers har aktiveret store dele af det menneskelige følelsesregister.

Væk med LP’en til fordel for CD’en. Væk med CD’en til fordel for download af musikfiler og streaming fra internettet.

Væk med papiraviser og den trykte bog. Frem med onlineaviser, ebøger, tavlepc’er, smartphones etc.

Den teknologiske udvikling påvirker også vores påklædning og tydeligt det tilbehør, vi benytter. For 10 år siden kunne man bære rundt på en svær mappe fuld af papirer og være seriøs. I dagens iPad-verden er man fortabt med en svær mappe, fortabt i fortiden.

Samme vej til kirkegården går tegnebogen. Betalinger er allerede begyndt at flytte ind på mobile enheder i det store udland. Plastikkort mister relevans. Foto af børnene og hustruen kan ligge på smartphonen.   

Armbåndsuret bliver også mere og mere kuriøst i takt med, vi nemmere og nemmere får oplyst klokken og kalender på mobile enheder.

Hov, hov, vent engang, vil en livsstilsekspert eller sociolog indskyde. Taske, tegnebog og armbåndsur er ikke bare redskaber. De er også kulturelle genstande. Vi bruger dem som oplevelser og statussymboler og til at skabe en identitet. Det kan godt være, at taske, tegnebog og armbåndsur ikke længere har samme praktiske værdi, men de kan stadig fortælle en god historie. Og er det ikke rigtigt, at klassiske mekaniske ure er kommet tilbage og sælger derudad?

Livsstilsblikket har sine stærke sider, men undervurderer den komfortsøgene side af mennesket, kan vi svare. De færreste gider i det lange løb at have bogreoler og CD-samlinger til at tage plads i hjemmet, eller slæbe rundt på ting og sager, hvis alternativerne er betydeligt mere bekvemme og brugbare i alle henseender. Vi kører heller ikke i hestevogn længere. På et tidspunkt giver selv den sentimentale sjæl slip og finder sit identitetsboost andetsteds.

Formen må til sidst følge funktionen.

Profil
Torsten Grunwald authorimage Torsten Grunwald ved alt om jakkesæt, skjorter, slips og resten af herregarderoben, og på bloggen deler han ud af både aktuelle trends i herremoden og klassiske pejlemærker til det velsiddende jakkesæt og de passende sko til enhver anledning.

Siden 2004 har Torsten Grunwald skrevet om herremode for Børsen. Han driver butikken www.grunwald-true-style.com og udgav i 2014 den anmelderroste bog Den velklædte mand i samarbejde med Peter Lund Madsen. Bogen bærer samme navn som Grunwalds egen blog om god tøjstil, www.denvelklædtemand.dk.

Få Torstens indlæg
som RSS-feed her
 
Tidligere bloggere på borsen.dk