SENESTE NYT KURSER Bliv kunde

Længe leve Anders Eldrup

authorimage
BLOGS
Af: Alexandra Krautwald
22. Jun 2012

Gælder fornemmelser og kvindelig intuition? Rækker ønsket om bare at få luft?

 

Anders Eldrup blev fjernet fra DONG Energy. Bestyrelsesformand Frits Schur var hurtigt til at kæfte op om, hvorfor.

 

Han greb mikrofonen og spankede sin adm. direktør.

Helt offentligt.

 

Men hvorfor? Det spørgsmål stiller Eldrup også sig selv i en artikel i Lederne fra den 12. juni.

 

Spørgsmålet er jo ikke så svært at besvare, synes jeg;

 

Fordi jorden begyndte at ryste under Schur selv. Han kendte udmærket til de udsædvanlige høje lønninger i ledergruppen. Men da sandheden blev lækket, og en snarlig medieomtale pressede sig på, ville han finde en syndebuk, så han selv kunne slippe for, at gribbene flåede hans kød. Derfor kom han rovdyrene i forkøbet, og bildte dem hans historie-version på ærmet.

 

Medierne fik stof til deres yndlingsbeskæftigelse. Schur lykkedes med at lade alles øjne rette mod Anders Eldrup. Alt imens der blev gjort plads mellem hoved og hals på den nu afgåede direktør, fik formanden ro til at vaske blodet af næverne, hvorefter han igen kikkede med stor troværdighed ind i linsen, hvor han fortsatte sin røverhistorie. Det bedste forsvar er angreb.

 

Fritz Schur er en mægtig mand med mange formandsposter, penge og et celebert netværk. Derfor vover ingen at hæve sin ryst og bede ham om at opføre sig anstændigt overfor sine omgivelser. Fordi man en dag måske selv søger ansættelse i - eller samarbejde med - en af de mange virksomheder, hvor Schur sidder med magten. Og se, så er det jo ikke så strategisk begavet at have lagt sig ud med herremanden. 

 

Jeg har stor beundring til overs for Eldrup. Jeg har (desværre) aldrig mødt manden personligt. Men jeg har fulgt DONG Energy tæt gennem de sidste 11 år. Virksomheden havde aldrig udviklet sig uden ham. 

 

Nu skal ex-direktøren så leve med at være blevet gjort til eneansvarlig og blive hængt ud i en sådan grad, at der burde være en lovgivning imod det.

 

Selv ikke når groteskheden skriger os andre ind i øjnene, gør vi noget.

 

Jeg begynder rigtig at forstå, hvad mennesket foruden kød og blod også er lavet af.

 

Jeg synes, det er usmageligt.

 

Profil
Alexandra Krautwald authorimage Alexandra Krautwald blogger om de konsekvenser, erhvervslivets udvikling har for ledere. Hvis du sidder i chefstolen, er det her, du skal følge med for at holde fingeren på pulsen.

Som rådgiver for top- og mellemledere og forfatter af tre bøger om ledelse har Alexandra Krautwald de bedste forudsætninger for at give brugbare indspark til debatten om, hvad der skal til for at lede med succes.

Få Alexandras indlæg
som RSS-feed her
 
Tidligere bloggere på borsen.dk