SENESTE NYT KURSER Bliv kunde

Tv-værten er et tvivlsomt stilikon

authorimage
BLOGS
Af: Torsten Grunwald
08. Jun 2012

“Ham, Kim Bildsøe i tv-avisen, er han ikke velklædt?”

Det sker, jeg bliver afæsket svar om denne og hin kendte mandspersons påklædning. Jeg forsøger at være imødekommende og finde de positive sider.

Det kan være svært. De klæbende tætte jakkesæt, som Kim Bildsøe Lassen og andre mandlige tv-værter excellerer i, gør ikke et velsiddende jakkesæt, selvom Kim Bildsøe Lassen bestemt har et godt øje for at kombinere farver. Slimfit-skjorter, som også har været populære de seneste år, er ramt af samme misforståelse.

For jakkesæt og skjorter skal være komfortable. Vi skal kunne bevæge os frit i dem. Vi skal kunne sætte os på hug i jakkesæt og skjorte og binde snørebåndet. Vi skal kunne bukke os for at løfte vores 2-årig datter eller for den sags skyld slå en kolbøtte, uden at jakkesæt og skjorte binder eller strammer om ryg, skuldre etc.

Vores tøj skal være klæder, ikke kostumer. De skal være en del af os, ikke et dække.

Hvis Kim Bildsøe Lassen & skærmvenner vovede sig ud i dagligdagen i deres snævre jakkesæt, ville knapper og trådstumper flyve om ørerne på os. Kostumer klarer ikke hverdagen.

Det betyder ikke, at jakkesæt ikke må være tætsiddende og have silhuet. De kvaliteter må de faktisk meget gerne have. Jakkesæt og tilbehør skal løfte os en smule. En slap kartoffelsæk af en habitjakke gør ingen gavn. Men jakkesættet må samtidig være behageligt.

Løsningen ligger hos en rigtig herreskrædder. Han findes stadig, og han kan sy et sæt tøj, der både er komfortabelt og forædler vores silhuet. Herreskrædderen benytter tilmed materialer og teknikker, der kan give tøjet en levetid på både 10 og 20 år.

De to alternativer, stanghabitter og jakkesæt syet efter mål på fabrik, er i sammenligning kompromisser. De rækker ikke, hvis man som vores tv-værter - frivilligt eller ufrivilligt - fungerer som stilikoner.

Jeg synes, at Kim Bildsøe Lassen og de andre skærmmænd, der påvirker vores smag, skal vælge velklædthed og finde sig en dygtig herreskrædder.

Se eksempel på herreskrædderi her: http://stiljournalen.blogspot.dk/2012/06/peters-glenplaid-finale.html

Profil
Torsten Grunwald authorimage Torsten Grunwald ved alt om jakkesæt, skjorter, slips og resten af herregarderoben, og på bloggen deler han ud af både aktuelle trends i herremoden og klassiske pejlemærker til det velsiddende jakkesæt og de passende sko til enhver anledning.

Siden 2004 har Torsten Grunwald skrevet om herremode for Børsen. Han driver butikken www.grunwald-true-style.com og udgav i 2014 den anmelderroste bog Den velklædte mand i samarbejde med Peter Lund Madsen. Bogen bærer samme navn som Grunwalds egen blog om god tøjstil, www.denvelklædtemand.dk.

Få Torstens indlæg
som RSS-feed her
 
Tidligere bloggere på borsen.dk