Diamantsluger på afføringsmiddel

authorimage
BLOGS
Af: Katerina Pitzner
08. jun 2012

At diamanter altid har været forbundet med mystik, myter og drama er ingen nyhed. Jo bedre historien er, des mere synes stenen at kunne koste. Og en nylig hændelse skabte endnu en historie om en særlig diamant.
 
Med et af de højeste brydningsindeks af gennemsigtige materialer, (det, der får diamanten til at kaste lys tilbage), fanger stenene de flestes opmærksomhed.


Men det gennemsigtige materiale i sin rene form, gør det desuden umuligt at finde diamanten på et røntgenbillede. Det måtte canadisk politi for nylig sande.
 
En 52 årig mand forsøgte sig, på uhæderlig vis, med to gamle “klassiske” metoder, at erhverve sig en ægte diamant.
 
Han blev taget i at bytte en falsk diamant ud med en ægte hos en juveler i Ontario. Men ikke nok med det, han slugte den også.
 
Canadisk politi oplyser, at manden var kommet ind i butikken for at se på løse diamanter. Han havde selv nogle kubiske zirkoner med, som han skulle bruge til at bytte den ægte vare ud med.


Hans forehavende blev dog opdaget af personalet. På overvågningskameraet kunne de se, at manden havde taget en diamant på 1.70 CT til en værdi af ca. dkr. 200.000, byttet den ud og slugt den.
 
Efter hans anholdelse blev manden ført til en tørcelle under skarp overvågning, hvor han blev fodret med fibre og afføringsmidler.
Da han blev røntgenfotograferet, fandt man et par zirkoner, som sad fast i hans bug, men diamanten kunne de ikke finde. Diamanter er nemlig usynlige under røntgen. Hvis man ser et røntgenbillede af f.eks. en hundehvalp. der har slugt en diamantring, vil man kun kunne se fatningen på billedet med en “usynlig” diamant.
 
Om tricktyven i butikken selv var blevet i tvivl om, hvilke der var ægte og uægte, og dermed slugte dem alle, fortæller historien intet om, men det tog ham hele 9 dage at “levere” zirkonerne og 10 dage at “levere” den ægte diamant.

Butikken har nu fået diamanten tilbage og overvejer at sætte prisen op pga. “den fantastiske historie” stenen nu ledsages af.
Og det skal blive interessant om lige netop denne historie kan løfte prisen over dens reelle salgsniveau…

Profil
Katerina Pitzner authorimage Katerina Pitzner blogger om det, der er værd at vide inden for diamantbranchen. Uanset om du overvejer at investere i egne ædelstene eller bare deler interessen for den eksklusive handelsvare, er Katerinas blog det rette sted at følge med.

På vegne af private forbrugere og investorer handler Katerina Pitzner direkte på verdensmarkedets diamantbørser og sidder selv som direktør for Copenhagen Diamond Exchange. Hun er desuden forfatter til bogen ”Diamantjægeren – en rå verden i glimt”.

Få Katerinas indlæg
som RSS-feed her
 
Tidligere bloggere på borsen.dk