SENESTE NYT KURSER Bliv kunde

Fest for fyrede

authorimage
BLOGS
Af: Alexandra Krautwald
15. May 2012
Det står skidt til med arbejdsmiljø og glæde i danske virksomheder og organisationer.
I hvert tilfælde hvis man skal tro en artikel, man kunne læse i går i Berlingske Politiko.

Danske lønslaver bliver hverken klogere eller gladere af at gå på arbejde. Og når de (ufrivilligt) forlader arbejdspladsen, har det ofte store konsekvenser for den enkelte.

Der tegner sig nemlig et billede af en nedadgående tendens, hvor medarbejdere rammes af stres og angst. Fodfolk, ledere og andre nøglepersoner holder ikke distancen. Går de ikke selv, fordi de bukker under for presset, er risikoen for at blive afskediget stadig stigende.

Der gives ikke plads, tid og penge til at ledere kan agere ledere. Såkaldte bannerførere deltager nemlig i ligegyldige møder og slukker ildebrande i driften.

Imens hensygner den flotte strategi, og de erklærede mål bliver ikke indfriet.

Der er altid mennesker i modtagelsen af dine handlinger
Forleden besøgte jeg en virksomhed, der udmærker sig ved at oplyse himlen af sorte sole.
Jobindex, hvis virke er at hjælpe sine kunder med at finde kvalificerede kandidater på internettet, har netop gennemført et opsigtsvækkende initiativ.

Afskedigede medarbejdere fra hele landet blev indbudt til et overflødighedshorn af foredrag, debatter og hjælp om det at stå uden job. Inklusiv i arrangementet serveredes der frokost og forfriskninger undervejs.

Alt var gratis, kvit og frit.
Arrangementet blev hurtigt overtegnet, hvilket siger noget i sig selv, synes jeg.
Succesen gentages. Næste fest afholdes i juni måned.

Det er da smukt!

Således gjordes en masse mennesker rigere. En virksomhed fik samtidig branded deres erklærede målsætning om at gøre noget godt for andre. Helt uden medvirken af kapitalismens kreative destruktion vel at mærke.

Alt imens der festes, er nogle af os andre optagede af at klippe vores egne kløer.

Trist, ugennemtænkt, dumt.
Profil
Alexandra Krautwald authorimage Alexandra Krautwald blogger om de konsekvenser, erhvervslivets udvikling har for ledere. Hvis du sidder i chefstolen, er det her, du skal følge med for at holde fingeren på pulsen.

Som rådgiver for top- og mellemledere og forfatter af tre bøger om ledelse har Alexandra Krautwald de bedste forudsætninger for at give brugbare indspark til debatten om, hvad der skal til for at lede med succes.

Få Alexandras indlæg
som RSS-feed her
 
Tidligere bloggere på borsen.dk