SENESTE NYT KURSER Bliv kunde

Skidt at Mindfulness er kommet på agendaen

authorimage
BLOGS
Af: Alexandra Krautwald
13. Mar 2012
Trist at meditation og øvelse i at fastholde sin opmærksomhed nu bliver læsset på toppen af alle de mange andre projekter som medarbejdere og mellemledere rundt om i danske virksomheder allerede overbebyrdes med. I gårdagens udgave af Børsen kunne man læse, at Carlsberg nu også er sprunget på vognen.

Fordi der forventes for meget af folk, og fordi ledelsen ikke formår at føre tropperne hen mod det aller mest vigtige - bliver konsekvensen at virksomhedens medarbejdere skal have skubbet mere RAM ind i kassen for at kunne slå til. Pressede mennesker tilbydes et værktøj der gør arbejdet mere effektivt. Det er mangel på ledelsesmæssig hæmning. Mirakelkuren løser ikke problemet på lang sigt.

Frem for at presse alle citroner yderligere og kamuflere tilbuddet i løfter om mental afbalancering, består den reelle øvelse i noget ganske andet.

Virksomhederne ville nå langt ved at udarbejde en strategi der var let implementerbar og overskuelig for den enkelte. Og hvor vejen mod det strategiske sigte var kendetegnet ved:

• Færre nedskæringer og afskedigelser

• Uddannelse i rette kompetencer understøttende den strategiske retning

• Strategisk komplimenterende arbejdsgange og IT systemer

• Færre interne møder om ligegyldigheder

• Tid til reel ledelse af menneskene på gulvet

• Igangsætning af færre (ikke strategi understøttende) projekter

Et så simpelt fokus ville frigive ressourcer og økonomi. Og sikre virksomheden indfrielse af sine mål.

Der er intet galt med Mindfulness konceptet.

Tværtimod.

Der ligger til gengæld råddenskab til grund for årsagen til, at det har vundet så afgørende indpas i disse år.
Profil
Alexandra Krautwald authorimage Alexandra Krautwald blogger om de konsekvenser, erhvervslivets udvikling har for ledere. Hvis du sidder i chefstolen, er det her, du skal følge med for at holde fingeren på pulsen.

Som rådgiver for top- og mellemledere og forfatter af tre bøger om ledelse har Alexandra Krautwald de bedste forudsætninger for at give brugbare indspark til debatten om, hvad der skal til for at lede med succes.

Få Alexandras indlæg
som RSS-feed her
 
Tidligere bloggere på borsen.dk