Røsten fra udkantsdanmark

authorimage
BLOGS
Af: Carl Holst
20. jan 2012
Betalingsring i hovedstaden. Besparelser i Det Kongelige Teater eller ej. Alt sammen emner, som optager os alle sammen i disse tider. Og med rette.

Men som formand for Region Syddanmark må jeg sige, at der altså også er et liv udenfor hovedstaden.

Danmark står over for at miste 1.300 arbejdspladser i offshore-industrien, når Vestas effektuerer sine bebudede fyringer af i alt 2.335 medarbejdere. Heraf mister vi i Varde 350 arbejdspladser, når tårnproduktionen lukker og slukker.
Og det i en landsdel, der i forvejen har vinket farvel til tusinder af arbejdspladser i forbindelse med fyringer på Danfoss på Als og lukning af Lindøværftet på Fyn.

Men Region Syddanmark er også mulighedernes landsdel. Tag nu bare velfærdsteknologien. Her har vi på få år gjort Odense til nationalt midtpunkt for udviklingen af velfærdsteknologiske løsninger.
Og lige nu er vi ved at samle alle aktører og projekter i Forskerparken i Odense, så der fremover kun er én indgang i forhold til velfærdsinnovation - nemlig ”Syddansk Sundhedsinnovation”.

Syddansk Sundhedsinnovation bliver mødested for virksomheder, sundhedspersonale, forskere og patienter, - et center, som hele landet kommer til at bruge for at sikre, at vi får udviklet de løsninger, der kan sikre vores velfærd i fremtiden.
For det er her løsningerne ligger på de udfordringer sundhedsvæsenet står over for nemlig flere og flere kronisk syge - uden at der kommer tilsvarende flere penge.

Der foregår altså mange spændende og innovative ting i det såkaldte udkantsdanmark. Dem vil jeg gerne være med til at kaste lys på, ligesom jeg på min nye blog vil jeg give alle os, der bor vest for Storebælt og nord for den dansk-tyske port mod Europa en stemme i den brede debat. For hvorfor skal vi køre i dårligere tog end resten af landet? Hvorfor ligger langt de fleste statslige styrelser i København? Og hvorfor får man ikke løst de store fynske og jyske infrastrukturproblemer ved at etablere en hærvejsmotorvej og en parallel Lillebæltsbro – inden man begynder at snakke Kattegatforbindelse?

Jeg har også et bankende hjerte for Danmarks bedste atleter. Både dem, der i øjeblikket kæmper om pladser på OL-holdet til sommer, men også fremtidens stjerne. Vi skal gøre noget særligt - og noget mere – hvis vi som lille nation også fremover vil have guld til Danmark.

Med andre ord: Jeg vil holde et vågent øje - og slå til, når det er nødvendigt.

Vi ses på min blog. Jeg glæder mig.

Carl Holst
Profil
Carl Holst authorimage Forhenværende formand for Team Danmark og regionsrådsformand for Region Syddanmark. Har gennem mange år været en central person - både i det kommunale Danmark og i partiet Venstre.

Twitter

Tidligere bloggere på borsen.dk