SENESTE NYT KURSER Bliv kunde

Performance uden Pay back – Willys verden

authorimage
BLOGS
Af: Alexandra Krautwald
13. Dec 2011
Uden for Danmarks grænser undrer man sig over, hvad mon det lille land langt mod nord egentlig mener. Statsministeren siger eet, og udenrigsministeren noget helt andet.

Internt i regeringen river man sig i håret. At kronprinsen taler dronningen ret imod - endog før sagen er diskuteret på slottet – er uhørt, dumt og ganske unødvendigt .

Endnu engang formår Willy Søvndal at trampe voldsomt i spinaten uden den mindste strategiske forståelse, sans for lederskab eller blot minimum af situationsfornemmelse.

Udstiller igen sin egen inkompetence i det hverv, han så højt har ønsket sig, men som han så åbenlyst ikke magter.

Rodede rundt med sin højt profilerede fredsfond, hvor han også viste sig at være ude, hvor han ikke kunne bunde. Der var slet ikke politisk hold i hans finansieringsmodel.

Afviste krysteragtigt at kommentere de højere priser på kollektiv trafik, til trods for ekstrem personlig profilering på emnet før valget med 3 x 2 meter Willy – portrætfotostater på busserne. (Hvad pokker skulle han også sige…?)

At Willy Søvndal ikke har haft engelsk som linjefag i sin skolelærer-uddannelse er ingen i tvivl om. Selv de varmeste politiske støtter må imidlertid være overraskede over, og finde uholdbart, at han slet ikke evner at fylde skuldrene ud i sin nye udenrigsminister jakke.

De er jo så også begyndt at råbe ’buh’, hvilket så tilsyneladende får Willy Søvndal i yderligere hovedløst selvsving.

I 2011 bliver der stillet stadigt større krav til den enkelte leders kompetencer. Evnen til at tænke strategisk og struktureret, fokusere, gribe de rigtige bolde og få dem rullet over målstregen; kort sagt performe, har aldrig været vigtigere. Dette gælder i alle private virksomheder. Danmarks aller øverste ledelse er tilsyneladende undtaget.

De discipliner er nemlig ikke en del af udenrigsministerens hjemmebane.

Tankevækkende, når vi i Danmark er enige om, at kvikke hoveder og gode ledere er vores fornemmeste varemærke.

Sæt dig tilbage i klassen, Willy. Det har både du og Danmark det meget bedre med.

Profil
Alexandra Krautwald authorimage Alexandra Krautwald blogger om de konsekvenser, erhvervslivets udvikling har for ledere. Hvis du sidder i chefstolen, er det her, du skal følge med for at holde fingeren på pulsen.

Som rådgiver for top- og mellemledere og forfatter af tre bøger om ledelse har Alexandra Krautwald de bedste forudsætninger for at give brugbare indspark til debatten om, hvad der skal til for at lede med succes.

Få Alexandras indlæg
som RSS-feed her
 
Tidligere bloggere på borsen.dk