SENESTE NYT KURSER Bliv kunde

Ikke et ord mere om krise !

authorimage
BLOGS
Af: Alexandra Krautwald
01. Dec 2011
Flere af mine bekendte og mange af mine forretningsforbindelser har opsagt alt, hvad de havde af abonnementer på dagblade. Fælles deler de trætheden over daglige doser af overskrifter omhandlende nedtur og nød. Nyhedsstoffet forhindrer dem i at holde fast i et positivt halmstrå og gennemføre gode forandringer for deres forretning. Jeg bebrejder dem ikke. Jeg gider ikke selv se meget mere om rædselsrenter, recession, børsudsving og boligmarked. Årenes overskrifter trætter og driver den sidste eliksir ud af selv den bedste ildsjæl. Man åbner dages avis. Stivfrossen af besmittet kynisme og mismod tør man den op, og når så til side 7, hvor den viser sig stadig at være lige ildelugtende i dens budskaber og videregivelse af virkeligheden. Man opgiver og bunder kaffen.

Jeg ønsker mig en pakkekalender, startende fra i dag den 1. december. Hver eneste morgen ønsker jeg mig at blive præsenteret for en succesvirksomhed, der trods hårdt prøvede udfordringer er lykkedes med at indfri mål og skabe vækst. Jeg ønsker mig historien om organisationen, der ikke har afskediget medarbejdere – eller agter at gøre det. Og jeg imødeser beretningen om den ukuelige, fremadrettede kultur der tonser gennem lydmuren af genvordigheder, trodser alle odds og vinder både prinsesser og halve kongeriger.

Der er ingen der er døde, førend den sidste pind er slået af kisten

En sådan start på dagen ville bidrage positivt til at gøre det, vi er mange der stadig er helt sindssygt dygtige til. At tjene penge til vores arbejdsgiver. Man behøver ikke være mester i kommunikation for at vide, at én fjer sagtens bliver til fem høns, når ellers sladderen iscenesættes rigtig fra start til slut. Med positiv omtale af dagens, ugens, månedens og årets helte ville der kunne sættes en optimistisk spiral i gang. Spiralen ville kunne påvirke med samme kraft som den, vi har været venligt vidende til gennem for lang tid nu.

Skal vi forlise, så skal det blive med drømmen om en fiskerbåd der segner under vægten af sild i overflod, tak.
Profil
Alexandra Krautwald authorimage Alexandra Krautwald blogger om de konsekvenser, erhvervslivets udvikling har for ledere. Hvis du sidder i chefstolen, er det her, du skal følge med for at holde fingeren på pulsen.

Som rådgiver for top- og mellemledere og forfatter af tre bøger om ledelse har Alexandra Krautwald de bedste forudsætninger for at give brugbare indspark til debatten om, hvad der skal til for at lede med succes.

Få Alexandras indlæg
som RSS-feed her
 
Tidligere bloggere på borsen.dk