SENESTE NYT KURSER Bliv kunde

Gør garderoben vinterklar

authorimage
BLOGS
Af: Torsten Grunwald
10. Nov 2011
Det blæser. Det regner. Snart fryser det. Lige meget hjælper det. Danske mænd elsker deres tynde koksgrå jakkesæt året rundt.

Men hør nu her, danske mænd. Jakkesættet er tøj og en praktisk foranstaltning, der skal holde os varme og komfortable, ligeså meget som det er en stil. Jakkesættet er en bil, der skal have vinterdæk på, hvis sneflokke kommer vrimlende. De tynde jakkesæt skal skiftes ud med jakkesæt af kruset grå flannel og svært kamgarnsstof, når vi træder ind i november. Den velklædte mand fornemmer årstidernes gang og tilpasser sit tøj til den.

Hvis herlighederne ikke hænger på bøjlen i skabet, så læg en plan, og opbyg vintergarderoben over en årrække, gerne hos skrædderen. Lad være med at brandslukke med hurtige og halvtilfældige køb. Her er hastværk lastværk. Vintergarderoben - og garderoben generelt - skal være et gennemtænkt og velindrettet værksted, hvis vi skal have frihed til improvisere og effektfuldt kombinere tøjstykker til forskellige lejligheder.

Nu varierer tøjbehovet også med personlighed, branche, stilling, alder og køn. Men søger vi en minimumsgarderobe om vinteren til ham, der gouterer jakkesættet og klassisk stil, kan den følgende liste måske inspirere:

2 mørkeblå jakkesæt i kraftig kamgarn
2 grå jakkesæt, 1 i flannel og 1 i kraftig kamgarn
1 brunt jakkesæt i kraftig kamgarn
1 tweedjakke
1 blå blazer i flannel eller kraftig kamgarn
2 par grå flannelsbukser
1 par lysebrune bukser i cavalry twill
1 par brune fløjlsbukser
1 par blå jeans

Derudover kommer naturligvis tilbehør som skjorter, lædersko, et par frakker, et dusin lange strømper, slips, halstørklæde, handsker og pullovere.
Profil
Torsten Grunwald authorimage Torsten Grunwald ved alt om jakkesæt, skjorter, slips og resten af herregarderoben, og på bloggen deler han ud af både aktuelle trends i herremoden og klassiske pejlemærker til det velsiddende jakkesæt og de passende sko til enhver anledning.

Siden 2004 har Torsten Grunwald skrevet om herremode for Børsen. Han driver butikken www.grunwald-true-style.com og udgav i 2014 den anmelderroste bog Den velklædte mand i samarbejde med Peter Lund Madsen. Bogen bærer samme navn som Grunwalds egen blog om god tøjstil, www.denvelklædtemand.dk.

Få Torstens indlæg
som RSS-feed her
 
Tidligere bloggere på borsen.dk