SENESTE NYT KURSER Bliv kunde

Stå af moderæset

authorimage
BLOGS
Af: Torsten Grunwald
27. Oct 2011
“Mode er en form for grimhed så ækel, at vi bliver nødt til at udskifte den hvert halve år,” skrev forfatteren og samfundskritikeren Oscar Wilde.

Han var ellers glad for tøj, den gode Oscar Wilde. Men bare ikke på den kulturløse måde, der dominerer modeverdenen. Oscar Wilde ville have tøj, der var behageligt, personligt og godt forarbejdet.

De egenskaber har modeverdenen altid haft svært ved at honorere. Den gør sig mest i middelmådige kvaliteter og standardstørrelser, nu om stunder syet på fabrikker i de varme lande.

På trods af modens indlysende mangler har den stor succes. Stort set alle trækker i massefremstillet tøj, der på den ene eller anden måde ligger under for modens diktat.

Alternativet, skrædderi, lever en stille tilværelse. Man kan med ihærdighed finde to genuine herreskræddere i Danmark, der har egen butik. Dertil eksisterer et ukendt, men mindre antal systuer, hvor der bakses med nål og tråd til et forsvindende lille klientel.

Det er en skam. Skrædderi kan befri os for modens kostumeafdeling og give os en personlig klædedragt. Skrædderiet fremtryller tøj efter individuelle mål og ønsker og i de bedste kvaliteter. Mand er dragt, og dragt er mand.

Skrædderi er rigtignok dyrt. Men sammenligner vi skrædderitøjets levetid med modefabrikataets holdbarhed, er der ikke meget at vånde sig over. Det vil ofte være billigere at investere i skrædderi og håndværk end modebutikkernes stærkt tidsbundne stangvarer.

Hvad venter vi på?
Profil
Torsten Grunwald authorimage Torsten Grunwald ved alt om jakkesæt, skjorter, slips og resten af herregarderoben, og på bloggen deler han ud af både aktuelle trends i herremoden og klassiske pejlemærker til det velsiddende jakkesæt og de passende sko til enhver anledning.

Siden 2004 har Torsten Grunwald skrevet om herremode for Børsen. Han driver butikken www.grunwald-true-style.com og udgav i 2014 den anmelderroste bog Den velklædte mand i samarbejde med Peter Lund Madsen. Bogen bærer samme navn som Grunwalds egen blog om god tøjstil, www.denvelklædtemand.dk.

Få Torstens indlæg
som RSS-feed her
 
Tidligere bloggere på borsen.dk