SENESTE NYT KURSER Bliv kunde

Digital sommerlæsning

authorimage
BLOGS
Af: Nikolaj Stenberg
07. Jul 2011
De fleste tænksomme mennesker bruger sommeren på at få læst en håndfuld bøger. Eller rettere: Det gjorde de. For som tiden er gået og udviklingen skredet fremad, er de fysiske bøger ikke helt så aktuelle i dag, som de var for bare et eller to år siden.

Mange har erhvervet en slate eller tablet enhed, hvorfra de kan læse ebøger. Stadig flere af os har endda taget springet fuldt ud og erhvervet os en decideret ebogslæser, såsom Amazon Kindle, der for mit eget vedkommende har revolutioneret den måde, hvorpå jeg fremskaffer og læser litteratur på.

Har man en digital enhed, har man også nogle unikke muligheder for at læse andet og mere, end hvad der før var praktisk belejligt. I den anledning vil jeg tillade mig at komme med et par bud på noget nok mindre normalt, om end stadig opbyggeligt, digital sommerlitteratur.

”Skal det koste penge at vinde en sag over SKAT?” (link: http://bit.ly/atvindeoverskat) er titlen på det nyeste notat fra CEPOS, forfattet af Henriette Kinnunen. Notatet illustrerer en række retssikkerhedsmæssige faldgrupper indenfor skattesystemet og indeholder et fyldigt noteapperat med videre henvisninger.

Samme tænketank har også udsendt notatet ”EU-rettens stigende indflydelse på Danmarks demokratiske styreform”, fra chefjurist Jacob Mchangamas hånd. Notatet, der ikke er helt så politisk, som det måske lyder til at være, illustrerer EU-rettens infiltrationsgrad i dansk ret. (link: http://bit.ly/cepos-euretten).

I samme noget juridiske bolgade er Helle Krunkes ”På sporet af en ny tid i forfatningsretten” (link: http://bit.ly/p4osa1), som var optrykt i seneste nummer af Juristen. Der er tale om en tiltrædelsesforelæsning med et ganske vanvittigt indhold, der på fineste vis illustrerer, hvorledes man alt for nemt kommer på vildvej, når man søger sine svar de forkerte steder.

I ”The Challenge of Immigration: A Radical Solution” (link: http://bit.ly/becker-immigration) fra Institute of Economic Affairs i London, præsenterer nobelprismodtager Gary Becker en interessant markeds-baseret indvandringsstrategi, som ihvertfald borgerligt orienterede personer burde kunne støtte op om. Idéen er den enkelte, at indvandrer (der ikke kan drage nytte nationale regler, opholdsdirektivet eller unionsborgerskabet) kun skal kunne opnå opholds- og arbejdstilladelser, hvis de er villige til at betale.
Profil
Nikolaj Stenberg authorimage Nikolaj blogger om de danske og europæiske retsstaters gode og dårlige sider, den politik der føres og de konsekvenser dén har for erhvervslivet og borgernes rettigheder. Det er emner, som Nikolaj er velbevandret i både fagligt og praktisk, og som han har været præmieret til Danmarks bedste blogger for at skrive om.

Nikolaj arbejder i en statslig myndighed. Alt hvad han skriver her på bloggen er i eget navn og for egen regning.

Kontakt Nikolaj

Twitter

Tidligere bloggere på borsen.dk