SENESTE NYT KURSER Bliv kunde

Balou Aamund - "det rent og skær nødvendige"

authorimage
BLOGS
Af: Alexandra Krautwald
06. Jan 2011
Det var ikke morgenbollen der kom galt i halsen, da jeg forleden læste, at Malou Aamund igen skifter karriere. Derimod sad påmindelsen om at opportunisme lever sit bedste velgående - fast - hvor drøblen normalt lever sit eget stille liv.

Politik skal efter min bedste overbevisning bruges til at udleve drømmen om at gøre Danmark til et bedre sted at være. Ikke til, beregnende at udleve egne karrieredrømme og misbruge andres tillid.

”det er det, som hun har brug for på sin vej”…
En overraskende indmelding i Ny Alliance, tre måneders spinkel tålmodighed efterfulgt af partiskift til Venstre. Det ligner da ikke noget, igen at vende kammeraterne på borgen og vælgerne i Kongeriget Danmark, ryggen.

Fru Malou fik et jobtilbud i en af verdens mest interessante virksomheder, og med fulgte en årsgage på 600.000 kr. Et tilbud Aamund ikke kunne sige nej til?
”Visse vasse”. Sandheden er vel snarere den, at Alliancen var spinkel, og at Løkke og vennerne ved næste valg, spås en tur gennem vinterisen. Den kop te er for tynd til karrierekvinden - and off she goes.

Partiledelserne skal tage sig sammen
Partiledelserne har ikke kontrol over, hvem vælgerne foretrækker at sætte sit kryds ved. Men de har indflydelse på, hvem de inviterer med i inderkredsen og lader opstille på stemmesedlerne. Den opgave er der taget alt for let på de seneste år, hvor det er blevet moderne at engagere erhvervsfolk der tilsyneladende hverken ved meget om, eller brænder synderligt - for politik.

I det private tilbydes erhvervslivet kurser for den slags. Langvarige processer der underviser lederne i, hvordan de skærper deres dømmekraft, og metoder der anvendes til at gennemskue hensigt og motiv. Jeg vil godt anbefale Danmarks politiske ledelser at tilmelde sig lignende forløb. Ellers er jeg bange for, at vi andre igen skal trækkes med linseprostitution udført af diverse sportsfolk, ngo-ledere og andet ”hov, hvor kom du lige fra”. Ærligt talt - er jeg den eneste der ikke kan tyde forskel på at spørge Aamund, hvad hun vil med politik, og hvad en torsk vil med London?
Profil
Alexandra Krautwald authorimage Alexandra Krautwald blogger om de konsekvenser, erhvervslivets udvikling har for ledere. Hvis du sidder i chefstolen, er det her, du skal følge med for at holde fingeren på pulsen.

Som rådgiver for top- og mellemledere og forfatter af tre bøger om ledelse har Alexandra Krautwald de bedste forudsætninger for at give brugbare indspark til debatten om, hvad der skal til for at lede med succes.

Få Alexandras indlæg
som RSS-feed her
 
Tidligere bloggere på borsen.dk