SENESTE NYT KURSER Bliv kunde

Selvfølge at chefer går ned i løn

authorimage
BLOGS
Af: Alexandra Krautwald
26. Nov 2010
De privatansatte lederes løn er kun steget med 2,4 % det seneste år. Dette fremgår af seneste lønstatistik baseret på 14.970 medlemmer af Lederne. Men sammenstilles gagecheckens størrelse med graden af de resultater der genereres af de højst lønnede rundt om i virksomhederne, vil jeg godt anbefale, at arbejdsdagen foruden hvile og søvn, afsluttes med tilfredshed over det beløb der betales som tak for indsatsen. Samme lederes performance-fremgang er nemlig faldet med hele 12 % indenfor de seneste 2 år.

En ny Composing undersøgelse som vi har resultatet af, viser at hele 73 % af adspurgte 1230 mellemledere i 145 virksomheder ikke præsterer samme gode resultater i dag, som de gjorde for 24 måneder siden.

861 af de ledere der indgik i analysen er faldet hele 12 % point på afgørende parametre indenfor medarbejderloyalitet, evne til at implementere strategien, indfrielse af Key Performance Indikators og grad af ledelseskvalitet. Værst står det til for de mandlige ledere der med en tilbagegang på hele 17 % point, må se i øjnene, at de ikke alene er slået af deres kvindelige kolleger, når det drejer sig om at indfri mål og skabe resultater, men også at de ikke særlig velfortjent stadig ligger højere end kvinderne på lønskalaen.

Mål og honorer på performance
Danske virksomheder i almindelighed er ikke særlig innovative, når det gælder performance målinger og -udvikling. Skeler man til flere europæiske lande og i særdeleshed USA, vil vi sande, at der adskillige steder hersker en verdensorden, hvor opnåelse af resultater er den eneste faktor der udløser gageforhøjelse.
På virksomhedernes vegne bliver jeg møg ærgerlig over dårlige argumenter og forvredne indsigelser mod at måle og honorere på performance opnåelse. Det går fint at pejle sin egen overordnedes ledelseskvalitet, ens psykiske arbejdsmiljø, og graden af hvorledes det lykkes virksomheden at udvikle sine medarbejdere. Anderledes står det til, når det reklameres at virksomheden topledelse ønsker selvsyn for resultatopnåelse. Og der udbryder ramaskrig og varslinger om stress og angst, hvis det annonceres, at performance i fremtiden både vil blive målt, evalueret og anvendt i lønforhandlingen.

De dårlige ned i løn
Sportsmanden der kommer først over målstregen løber med trofæet og indkasserer store præmiesummer. De sidste i løbet kvalificerer sig ikke engang til næste konkurrence. De dømmes ude og må træne hårdere for igen at få muligheden for at slå igennem. Tilsvarende praksis gælder ikke, når løbesko og stafetstav udskiftes med habit og Mont Blanc pen. Det burde overvejes, at op- og nedjustere lederens gage i forhold til de resultater, vedkommende skaber.
Det ville blive interessant at se udfaldet af næste resultatanalyse. Gad godt vide hvad de 73 % i analysen, så ville stille op.
Profil
Alexandra Krautwald authorimage Alexandra Krautwald blogger om de konsekvenser, erhvervslivets udvikling har for ledere. Hvis du sidder i chefstolen, er det her, du skal følge med for at holde fingeren på pulsen.

Som rådgiver for top- og mellemledere og forfatter af tre bøger om ledelse har Alexandra Krautwald de bedste forudsætninger for at give brugbare indspark til debatten om, hvad der skal til for at lede med succes.

Få Alexandras indlæg
som RSS-feed her
 
Tidligere bloggere på borsen.dk